Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία ΕΚ για υφαρπαγή χρημάτων από το ΛΑΕΚ

Καταγγελία ΕΚ για υφαρπαγή χρημάτων από το ΛΑΕΚ

7

 
     Την Κυβερνητική απόφαση, μέσω της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, να υφαρπάξει τα αποθεματικά του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) και να τα μεταφέρει στον ενιαίο λογαριασμό του ΟΑΕΔ, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Χίου.
     Ενώνοντας τη φωνή του με τις φωνές διαμαρτυρίας και των υπόλοιπων εργατικών κέντρων για την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σημειώνεται ότι η απόφαση πάρθηκε με την οριακή πλειοψηφία των 8 με 7 και με τη διαφωνία όλων των κοινωνικών φορέων και με τις ψήφους των διορισμένων Κυβερνητικών μελών.
     Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση θα μπορέσει να κάνει τις προσλήψεις τριετούς διάρκειας στους ΟΤΑ, που λίγες μέρες πριν  τις ευρωεκλογές.
     «Αγγίζει τα όρια της υπεξαίρεσης των χρημάτων του ΛΑΕΚ», τα οποία προέρχονται από τις παρακρατήσεις του 0,45% των εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών, η πρωτοφανής αυτή απόφαση σημειώνει το Εργατικό Κέντρο και συνεχίζει:
     «Οι «γενναιόδωρες» κυβερνητικές εξαγγελίες των προηγουμένων ημερών δεν μπορούσαν ούτε κατ’ ελάχιστο να υποστηριχθούν οικονομικά (20.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ) για αυτό επιλέχθηκε η μεθοδολογία υποκλοπής των χρημάτων του ΛΑΕΚ που προορίζονται για πολύ συγκεκριμένους και σαφείς στόχους (προς όφελος των ανέργων και των εργαζομένων», και όχι για ρουσφετολογικές προσλήψεις.
     Καλούμε την Κυβέρνηση και την εποπτεύουσα Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να παρέμβουν άμεσα και να επιβάλλου στον διορισμένο από αυτούς κ. Βερναδάκη (σ.σ. πρόεδρο του ΟΑΕΔ), την ακύρωση αυτής της απαράδεκτης απόφασης και την  τήρηση της νομιμότητας και του σεβασμού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (που προέβλεψε την ανεξαρτησία του ΛΑΕΚ) αλλιώς θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την ετσιθελική ενέργεια.
     Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν οξύτατες και καθολικές συνδικαλιστικές και κοινωνικές αντιδράσεις που θα ανατρέψουν και θα ακυρώσουν αυτές τις εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων», καταλήγει η ανακοίνωση του εργατικού κέντρου Χίου.