Αρχική Νέα Τοπικά Ψαρά: Λαϊκή Συνέλευση με θέμα το ακτοπλοϊκό

Ψαρά: Λαϊκή Συνέλευση με θέμα το ακτοπλοϊκό

8


 

    Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα, στις 8.00 μ.μ., οι Ψαριανοί για να πάρουν αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θα διεκδικήσουν την σταθερή σύνδεση του νησιού με το Λαύριο, με γρήγορα και αξιόπλοα πλοία .
   Έχοντας για ένα 4μηνο ξεμείνει από καράβι και βλέποντας ότι αν και είναι κοντά η 1η Ιουνίου εντούτοις δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα συγκεκριμένο για το δρομολόγιο Λαύριο- Μεστά- Ψαρά- Αϊ Στράτης- Λήμνος  και επιστροφή, καθώς και ότι τα Ψαρά δεν αποτελούν πλέον ενδιάμεσο σταθμό για τα πλοία με προορισμό τη Λήμνο, οι Ψαριανοί διαμαρτύρονται.
   Η Δημοτική Αρχή συμφωνεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία, ενώ πρόκειται να τονιστεί η ανάγκη αναβάθμισης και της γραμμής Χίος- Ψαρά.
   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας και η Αδελφότητα Ψαριανών δηλώνει στο πλευρό των μόνιμων κατοίκων και συμμετέχει στον αγώνα..
   Εν τω μεταξύ το Εργατικό Κέντρο Χίου με ανακοίνωσή του τονίζει την αναγκαιότητα να υπάρξει συντονισμός των φορέων που απαρτίζουν την Επιτροπή Αγώνα για την Ακτοπλοΐα, η οποία και θα κληθεί με μοναδικό θέμα την υλοποίηση των αποφάσεων του για δυναμικές κινητοποιήσεις.
   Μάλιστα τονίζεται ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε με το γεγονός πως το καλοκαίρι μπορεί να αυξηθούν κάπως τα δρομολόγια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λύθηκε και το προβλήματα των νησιωτών σε ότι αφορά στην επικοινωνία μεταξύ τους και με το κέντρο.
  
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 27/5/2009 (DIMOKRATIKI.ORG)