Αρχική Νέα Τοπικά Ανταπάντηση Νομαρχίας σε Περιφερειάρχη για την ένταξη έργου από Ν. Λέσβου στο...

Ανταπάντηση Νομαρχίας σε Περιφερειάρχη για την ένταξη έργου από Ν. Λέσβου στο Γ’ ΚΠΣ

6

 Η επιλογή του Περιφερειάρχη Γιάννης Λέκκα να απαντήσει στο Νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη με αναφορά σε άλλα έργα που γίνονται στο νησί, έφερε και νέα απάντηση του Π. Λαμπρινούδη.
   Χωρίς να αναφερθεί στο θέμα Μουσείο Μαστίχας , ο Νομάρχης Χιου αναφέρει:   «Κ. Γενικέ,
   Επανέρχομαι στο θέμα της «εσπευσμένης» ένταξης του έργου «Κέντρο Εκπαίδευσης, Έρευνας και Πολιτισμού Βρίσας» στο Γ’ ΚΠΣ. Λυπούμαι που διαπιστώνω ότι η απάντησή σας στην προηγούμενη επιστολή μου αποτελεί εν πολλοίς προφάσεις εν αμαρτίαις.
   Κι αυτό γιατί προσπαθείτε εμφανώς να απαξιώσετε το έργο της κατασκευής του φράγματος Σαραπειού, χαρακτηρίζοντάς το «μη λειτουργικό». Λησμονείτε, φαίνεται, ότι από τον Αύγουστο του 2008 σας υποβλήθηκε πλήρης φάκελος και Τεχνικό Δελτίο, επί του οποίου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έκαναν παρατηρήσεις στις οποίες απαντήσαμε και βέβαια το έργο του Σαραπειού έχει πλήρως αδειοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με σχετική Κοινή υπουργική Απόφαση.
    Λείπει, κατά τη γνώμη μου, το πολιτικό θάρρος να παραδεχτείτε ότι στο έργο της Λέσβου υπάρχει από την πλευρά σας η πολιτική βούληση –ίσως και για να ανταποκριθείτε σε προεκλογικό χρόνο σε πρωθυπουργικές εξαγγελίες- κάτι που απουσιάζει για το έργο του Σαραπειού.
   Εμείς απαιτούμε ίση μεταχείριση. Απαιτούμε την ένταξη του φράγματος Σαραπειού στο Γ’ ΚΠΣ, στο βαθμό που συγκεντρώνει όλες τις απαιτούμενες τεχνικές και άλλες προϋποθέσεις.
   Δυστυχώς η κοινή γνώμη της Χίου έχει βγάλει τα συμπεράσματά της: η πολιτική στάση σας αποδεικνύει ότι μεταχειρίζεστε εντελώς άνισα και διαβλητά κριτήρια αντιμετώπισης των νησιών της Περιφέρειάς μας».