Αρχική Απόψεις Aρθρα Δελτίο Τύπου του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών

Δελτίο Τύπου του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών

7

ΟΛΟΙ  στην συνέλευση του συλλόγου Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου την Τετάρτη 27/5 στον οίκο Χίου Διδασκάλου στις 9 π.μ., Τετάρτη 27/5

 

 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/5 ανοιχτή συνέλευση Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών. Έγινε ενημέρωση από προηγούμενες κινητοποιήσεις του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, καθώς και συζήτηση γύρω από τα τρέχοντα ζητήματα που προκύπτουν.
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής θέματα:
* Παρέμβαση των μελών του Συντονιστικού στις Συνελεύσεις των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων και τη διακίνηση του ψηφίσματος του Συντονιστικού.
* Παρέμβαση στο Συνέδριο της ΔΟΕ (21-24/6) και της ΟΛΜΕ (25-28/6) με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο χώρο της εκπαίδευσης.
* Κινητοποίηση των Ωρομισθίων (μικροφωνική – μοίρασμα ανακοίνωσης – συλλογή υπογραφών) σε συντονισμό με τους Νηπιαγωγούς στις 30/5 στις 12.00 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το θέμα της ωρομισθίας.
* Παρουσία και παρέμβαση με μοίρασμα υλικού κατά τις αιτήσεις αναπληρωτών – ωρομισθίων, στις διευθύνσεις και τα γραφεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης.
* Νέα ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 18:30, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15 Α ,
Σύνταγμα)
     Τη Δευτέρα 18/5, παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ, μέλη του Συντονιστικού Ωρομισθίων όπου και έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα:
Α. Την υιοθέτηση του Πανελλαδικού Ψηφίσματος των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και την ανάδειξη του αίσχους της ωρομισθίας ως ένα από τα βασικά προβλήματα του σημερινού σχολείου.
Β. Τη στήριξη και προτροπή συμμετοχής των ωρομίσθιων στους συλλόγους μέσα και από την ελάττωση της ετήσιας συνδρομής των ωρομισθίων.
Γ. Τη στήριξη της ΔΟΕ στην κινητοποίηση της 30ης Μάη.
Δ. Την απόσυρση – διευκρίνιση των 2 σημείων από την προσωρινή ημερήσια διάταξη του συνεδρίου της ΔΟΕ, τα οποία υποβιβάζουν τα πτυχία των ειδικοτήτων και αφήνουν θολό το πρόβλημα της παιδαγωγικής κατάρτισης.
Ε. Τη στήριξη και συμμετοχή της ΔΟΕ σε επόμενες κινητοποιήσεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας.
     Είναι χαρακτηριστικό ότι και με την πίεση από τη δράση του Συντονιστικού Ωρομισθίων, αλλά και με τις διαστάσεις που έχει πάρει ο μεσαίωνας της ωρομισθίας στην εκπαίδευση, η ΔΟΕ, ψήφισε το Πανελλαδικό Ψήφισμα των ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, και αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων, το Σάββατο 30/5, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, καθώς και στις πρωτεύουσες των υπόλοιπων νομών της Ελλάδας.
Το Συντονιστικό, καλεί όλους τους συναδέλφους ωρομίσθιους να παραβρεθούν και να παρέμβουν στις συνελεύσεις των συλλόγων τους στην Α’Βάθμια και Β’Βάθμια Εκπαίδευση.
 ΟΛΟΙ  στην συνέλευση του συλλόγου Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου την Τετάρτη 27/5 στον οίκο Χίου διδασκάλου στις 9 π.μ
ν Τετάρτη 27/5, στις 9   Οίκο Χίου Διδασκάλου στην συνέλευση του συλλόγου
την Τετάρτη 27/5, στις Χίου Διδασκάλου ην συνέλευση του συλλόγου