Αρχική Νέα Τοπικά Κλειστό από 1 Απριλίου το ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Κλειστό από 1 Απριλίου το ΚΔΑΠ ΜΕΑ

27


Την ώρα που τόνοι χαρτιού μαζεύονται στην αυλή της Στέγης του Κοφινά όπου έχει την έδρα του το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το μοναδικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στην Περιφέρεια για άτομα με αναπηρίες παραμένει κλειστό λόγω μη πληρωμής του προσωπικού!
   Οι διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ότι θα έκαναν Πάσχα και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο… παραπέμπονται στις καλένδες (και είναι και σύντομα).
   Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Γονέων & Κηδεμόνων οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από πέρυσι με αποτέλεσμα από 1η Απριλίου τα παιδιά να μην πηγαίνουν στο Κέντρο με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ίδια και τις οικογένειές τους. Μάλιστα όπως μας δήλωσε ο Πέτρος Τζούμας οι γονείς, μαζί με τα παιδιά τους και τους εκπαιδευτές αναμένεται να πάρουν και πάλι το δρόμο του αγώνα τόσο για την καταβολή των δεδουλευμένων και λειτουργικών εξόδων της μονάδας αλλά κυρίως για να υπερασπίσουν τη λειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ και την επόμενη χρονιά.
   Σε επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΝΑ Χίου Παναγιώτη Κρητικό μας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από πέρυσι το Σεπτέμβριο.
   «Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από τον ΟΕΚ ότι θα καταβληθούν τα χρήματα την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, εντούτοις μόλις την Τρίτη μας ενημέρωσαν ότι ο Πρόεδρος υπέγραψε τη σχετική εντολή», μας είπε ο κ. Κρητικός. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΝΑ Χίου ως υπεύθυνη εταιρεία για την υλοποίηση του προγράμματος στο νομό θα μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους μετά από 2 βδομάδες….
   Ζητούμενο είναι όμως κατά πόσο θα καλυφθούν τα έξοδα, ακόμα και με τα κονδύλια που μέσω του Νομαρχιακού Οργανισμού Ατόμων με Αναπηρίες ενίσχυσε μόνο η Ν.Α. Χίου τα ΚΔΑΠ- ΜΕΑ, μέχρι τις 31 Ιουλίου οπότε και κλείνει το Κέντρο για καλοκαίρι.
   Στην ουσία όμως είναι άγνωστο αν από το Σεπτέμβριο ξαναλειτουργήσει το Κέντρο, εφόσον τα αρμόδια υπουργεία δεν κατανοήσουν ότι πρέπει ωποσδήποτε να υπάρξει χρηματοδότηση.,
   Ως τότε προφανώς ο κόσμος θα πηγαίνει να αφήνει χαρτί και αλουμινένια κουτάκια στον Κοφινά, τα οποία απλά θα συγκεντρώνονται σε σωρούς αποτελώντας και εστίες μικροβίων.
   Δυστυχώς η πολιτεία μας συμπεριφέρεται με τον πλέον χείριστο τρόπο στα άτομα με νοητική στέρηση και τις οικογένειές τους.
   Κατά τα άλλα ως ισότιμοι ευρωπαίοι πολίτες καλούμαστε να ψηφίσουμε στις 7 Ιουνίου για το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στις Βρυξέλλες…

 

 Θοδωρής Πυλιώτης

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 28/35/2009

Διαφήμιση