Αρχική Νέα Τοπικά Ένα βήμα πριν τις κινητοποιήσεις οι Ψαριανοί

Ένα βήμα πριν τις κινητοποιήσεις οι Ψαριανοί

10

  Εν αναμονή της εφαρμογής του δρομολογίου του ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ της ΝΕΛ στη γραμμή Λαύριο- Μεστά- Ψαρά- Αϊ Στράτης- Λήμνος είναι οι Ψαριανοί. Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου όπου σύσσωμοι οι κάτοικοι απαίτησαν σύνδεση του νησιού με Λαύριο και Χίο με σύγχρονα πλοία.
     Μάλιστα αποφασίστηκε επιτροπή αποτελούμενη από το Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να πραγματοποιήσουν παράσταση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, διαμαρτυρόμενοι γιατί 4 μήνες το νησί δεν έχει σύνδεση απευθείας με Αττική. Η ημερομηνία δεν προσδιορίστηκε αφού θα περιμένουν μέχρι και τη Δευτέρα ώστε να δουν αν θα ανακοινωθεί επίσημα η γραμμή που θα είναι μια φορά την εβδομάδα.
     Οι Ψαριανοί διαμαρτύρονται και για το ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ που εκτελεί το δρομολόγιο Ψαρά- Χίος. Ζητούν την αντικατάσταση του πλοίου με μεγαλύτερο και πιο γρήγορο πλοίο (σήμερα το δρομολόγιο είναι 4 ώρες και 10 λεπτά), κατά εφαρμογή της σχετικής συμφωνίας της εταιρείας. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουν αποφασισμένοι ακόμα και δυναμικών κινητοποιήσεων, με διαμαρτυρίες στον καταπέλτη του πλοίου.
     Αυτό πάντως που τόνισαν σύσσωμοι οι Ψαριανοί είναι ότι δεν πάει άλλο η σημερινή κατάσταση και ότι πρέπει επιτέλους στην πράξη να στηριχτεί το νησί με αναβάθμιση των συγκοινωνιών.