Εξαντλήθηκε η υπομονή στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ- Τελευταία προθεσμία η 3η Ιουνίου

  10

   Ακόμα και σε κατάληψη της Νομαρχίας Χίου είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν γονείς, εργαζόμενοι και ωφελούμενοι του προγράμματος Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ- ΜΕΑ) αν μέχρι την προσεχή Τετάρτη 3 Ιουνίου δεν ικανοποιηθούν τα οικονομικά προβλήματα.
       Με έγγραφο που απευθύνουν στο Νομάρχη Χίου, καταγγέλλεται εξάλλου για την πολιτική του το υπουργείο Απασχόλησης που όχι μόνο περιέκοψε τις πραγματικές δαπάνες κατά 55% (!) αλλά και δεν έχει δώσει ούτε ένα ΕΥΡΩ από την αρχή του τρέχοντος προγράμματος την 1η Σεπτεμβρίου 2008.
       Το ύψος της χρηματοδότησης από το υπουργείο Απασχόλησης από 280.000 € έπεσε στις 126.000 €. Ακόμα και αν το επόμενο διάστημα καταβληθεί όλο το ποσό, ο Σύλλογος Γονέων σημειώνει ότι δεν καλύπτεται το συνολικό ποσό της ετήσιας δαπάνης και για αυτό ζητούν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου να εγγυηθεί τη μεταφορά του υπόλοιπου ποσού, ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες μέχρι τη λήξη του προγράμματος 31/7/2009.
  «Σε περίπτωση που μέχρι τις 3/6/2009 δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω δυο αιτήματα, οι γονείς, οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι του προγράμματος, υποστηριζόμενοι από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου Ατόμων με Αναπηρία, θα προβούν σε δραστικές κινητοποιήσεις με κατάληψη της Νομαρχίας, προκειμένου να δοθεί τέλος σε μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
       Να σημειωθεί ότι το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ Χίου είναι το μόνο που λειτουργεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και φιλοξενεί 28 άτομα ηλικίας από 18 ετών και άνω. Στη μονάδα λειτουργούν διάφορα εργαστήρια και είναι το μοναδικό σημείο στο νησί όπου γίνεται ανακύκλωση χαρτιού και αλουμινένιων κουτιών.

   

  Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:
       «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες νομού Χίου, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ» που υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, μέσω της Α.Ε. ΕΝΑ Χίου, σε έκτακτη συνάντησή τους, συζήτησαν το θέμα της μη χρηματοδότησης του προγράμματος (απλήρωτο προσωπικό απ[ό 1/9/2008 έως και σήμερα, οφειλές προς τρίτους για τα λειτουργικά έξοδα κτλ) και αποφάσισαν τα εξής:
  1. Ορίζουν ως καταλυτική ημερομηνία αναμονής αποπληρωμής των δεδουλευμένων του προσωπικού και των λειτουργικών οφειλών την 3/6/2009.
  2. Με δεδομένο ότι το ύψος της ετήσιας χρηματοδότησης από το Υπουργείο Απασχόλησης, δεν καλύπτει το απαιτούμενο ποσό της ετήσιας δαπάνης του προγράμματος, καλούμε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου να εγγυηθεί τη μεταφορά του υπολοίπου ποσού, στον Νομαρχιακό προϋπολογισμό με σκοπό να καλυφθούν οι δαπάνες μέχρι τη λήξη του προγράμματος 31/7/2009.
  Καταγγέλλουμε την περικοπή της δαπάνης από το υπουργείο Απασχόλησης αφού με την ΚΥΑ 2008 περιόρισε τις πραγματικές δαπάνες από 280.000 σε 126.000, με αποτέλεσμα αυτές να μην φτάνουν ούτε για τις μισθοδοσίες των εργαζομένων και ενώ θα έπρεπε μετά από 9 μήνες εφαρμογής του προγράμματος να έχουμε πάρει το 80% από τα 126.000 από το υπουργείο Απασχόλησης βέβαια δεν έχουμε πάρει ούτε 1 ευρώ.
  3. Σε περίπτωση που μέχρι τις 3/6/2009 δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω δυο αιτήματα, οι γονείς, οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι του προγράμματος, υποστηριζόμενοι από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου Ατόμων με Αναπηρία, θα προβούν σε δραστικές κινητοποιήσεις με κατάληψη της Νομαρχίας, προκειμένου να δοθεί τέλος σε μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο».