Αρχική Πολιτισμός Ross Daly Trio στα “Φεγγάρια του κόσμου στα Σπήλια”

Ross Daly Trio στα “Φεγγάρια του κόσμου στα Σπήλια”

24

 Ross Daly Trio – Ταξίδια στο χωρο και το χρόνο με αφετηρία την Κρήτη


Τα “Φεγγάρια του κόσμου στα Σπήλια” έχουν την πρώτη τους φετινή συνάντηση το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 9μμ. με το Ross Daly Trio.


Τρεις καταπληκτικοί μουσικοί, ο Ross Daly στη λύρα, το τάρχου, το ραμπάμπ και το σάζι, η Κέλυ Θωμά στη λύρα και ο Σόλης Μπαρκή στα κρουστά, με αφετηρία την Κρήτη, θα μας ταξιδέψουν από το Αιγαίο στην Αίγυπτο και την Τουρκία, από την Ινδία στο Αφγανιστάν.


Μελωδίες και ήχοι θα δέσουν αρμονικά με το φυσικό σκηνικό του μεσαιωνικού οικισμου και θα μας παρασύρουν μυσταγωγικά στης Ανατολής τα μέρη. Ένα θερμό, μουσικό καλωσόρισμα του καλοκαιριού στο πανέμορφο πετρόχτιστο θέατρο του Ξενώνα Σπήλια κάτω από τον έναστρο ουρανό!


Δεξιοτέχνης πολλών μουσικών οργάνων, ο Ross Daly έχει συμπράξει επανειλημμένως με μεγάλους μουσικούς από όλο τον κόσμο δουλεύοντας μέσα στη μουσική πειθαρχεία των ανατολικών παραδόσεων, εξερευνώντας ταυτόχρονα νέες φόρμες και το δημιουργικό αυτοσχεδιασμό.


Μεταξύ άλλων, παίζει κρητική λύρα, Αφγανικό ραμπάμπ , λαούτο, πολίτικη λύρα, σαράνγκι, ούτι, σάζι και ταμπούρ. Μοναδικός ως συνθέτης, χτίζει τις συνθέσεις του γύρω από τις λεπτές αποχρώσεις και τις ζωντανές συναντήσεις των διαφόρων ήχων των παραδόσεων που έχει μελετήσει. Η στενή προσωπική σχέση του με τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζεται είναι εξέχουσας σημασίας για τον ίδιο τον Daly, καθώς πιστεύει ότι αυτό το εσωτερικό δέσιμο είναι που δίνει ζωή στη μουσική.


Ο μοναδικός ήχος της μουσικής του αντανακλά την προσωπική του φιλοσοφία, επηρεασμένη από την παράδοση των Σούφι , η οποία τονίζει την ιερή φύση της ίδιας της μουσικής , την τεράστια δύναμη που εμπεριέχει καθώς και την αναγκαιότητα, για αυτούς που ασχολούνται με αυτήν, να της παραδοθούν ανιδιοτελώς και ανεπιφύλακτα . Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα μία υπερβατική και πνευματική μουσική εμπειρία , την οποία μοιράζονται οι μουσικοί με τους ακροατές και που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τους σύγχρονους όρους “World music”και “Ethnic”.


Η μουσική του Ross Daly προσφέρει κάτι που όλο και πιο δύσκολα βρίσκει κανείς στις μέρες μας: τη συνέχεια και την ενότητα. Το να γίνεται κανείς κοινωνός της ουσίας της μουσικής που δεν έχει κανένα φυσικό όριο, είναι μία μαγική εμπειρία πέρα από το χώρο και το χρόνο , ενώνοντας τη φυσική ροή των αρχαίων παραδόσεων με τις πιο σύνθετες ανάγκες του σύγχρονου ακροατή.


Όπως πάντα, ο ΗΧΟΣ στη μουσική παράσταση θα είναι ΦΥΣΙΚΟΣ (χωρίς χρήση μικροφωνικής εγκατάστασης)


ΕΙΣΟΔΟΣ: 15ευρώ (περιλαμβάνεται άφθονη σούμα)
ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ


Απαιτείται μια μικρή ανάβαση για να φθάσετε στο θέατρο γι αυτό φορέσετε ΑΝΕΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.


ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Παραδοσιακός Ξενώνας ΣΠΗΛΙΑ