Αρχική Νέα Τοπικά Θανάσης Βαρίνος: υπερπλήρης σε προσωπικό το ΠΟΝ Χίου

Θανάσης Βαρίνος: υπερπλήρης σε προσωπικό το ΠΟΝ Χίου

8

 Τις ευθύνες στους εργαζόμενους επιρρίπτει ο Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου Θανάσης Βαρίνος σχετικά με τις καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρχουν στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου ή στα αιτήματα για πληρώσεις θέσεις γιατρών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε απάντηση του πιο πάνω σχετικού υπομνήματος σάς γνωρίζουμε ότι ο Οργανισμός Ο.Ν. (ΠΔ (193/2002) προβλέπει για το ΠΟΝ ΧΙΟΥ 5 οργανικές θέσεις ΠΕ Ιατρών, 1 οργανική θέση ΠΕ Φαρμακευτικής και 3 Διοικητικούς Υπαλλήλους (1 ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, 1 θέση ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού και 1 θέση ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων. Σύνολο 9).
Εννέα (9) υπηρετούντες Υπάλληλοι του ΠΟΝ Χίου κατέχουν προσωποπαγείς θέσεις οι οποίες, μετά την αποχώρησή τους, καταργούνται αυτοδίκαια και δεν μπορούμε να τις αναπληρώσουμε. Δύο (2) υπάλληλοι που τώρα θα συνταξιοδοτηθούν δεν μπορούν να αναπληρωθούν διότι κατέχουν προσωποπαγείς θέσεις που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 1980.
Παρ’ όλα αυτά για το ΠΟΝ Χίου μπορεί να προβλέπονται 9 οργανικές θέσεις όμως τώρα υπηρετούν συνολικά 19.
Συγκεκριμένα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 7 Διοικητικοί Υπάλληλοι, 1 Νοσηλεύτρια, 1 κλητήρας, 1 καθαρίστρια, 2 Διοικητικοί υπάλληλοι μέσω STAGE, 4 μόνιμοι Ιατροί, 2 Ιατροί της Νομαρχίας και (1) μία οδοντίατρος ελεγκτής.
Πρέπει να σημειώσετε ότι είναι σε εξέλιξη οι εξής προσλήψεις.
Ένας (1) μόνιμος Υπάλληλος μέσω ΑΣΕΠ, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού (έχει γίνει η προκήρυξη).
Ένας (1) Υπάλληλος STAGE μέσω ΟΑΕΔ.
Ένας (1) ελεγκτής Ιατρός ΙΔΟΧ με προκήρυξη Ο.Ν. (έχει γίνει η προκήρυξη).
Ένας (1) Υπάλληλος ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, με προκήρυξη Ο.Ν.
Ένας (1) ΔΕ Υπάλληλος Διοικητικών Γραμματέων με μίσθωση έργου 2 ετών.
Δηλαδή συνολικά θα προσληφθούν 5 άτομα. Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι για μια θέση μονίμου Ιατρού Καρδιολόγου και για μια θέση μονίμου Φαρμακοποιού που προκηρύξαμε μέσω ΑΣΕΠ, δεν βρέθηκε ούτε ένας Χιώτης να υποβάλει αίτηση πρόσληψης, με αποτέλεσμα να χαθούν τότε αυτές οι θέσεις. Όταν μας εγκρίνουν και πάλι τα συναρμόδια υπουργεία, θα επαναπροκηρύξουμε και αυτές τις θέσεις μονίμων.
Όπως αντιλαμβάνεστε όχι μόνο δεν υπάρχει έλλειψη προσωπικού στο ΠΟΝ Χίου αλλά το προσωπικό που προσφέρει τις υπηρεσίες του είναι διπλάσιο από αυτό που προβλέπεται από τον οργανισμό του Ο.Ν. (Π.Δ. 193/2002).
Επομένως το πρόβλημα του ΠΟΝ Χίου δεν είναι η έλλειψη προσωπικού αλλά η άρνηση του προσωπικού να συνεργαστεί στον εκσυγχρονισμό του Ταμείου. Τώρα μόνο (1) ένας μόνιμος Υπάλληλος χειρίζεται το πρόγραμμα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Μητρώο), ο οποίος μαζί με 2 εκπαιδευόμενους του προγράμματος STAGE συνεργάζονται για την ολοκλήρωση του ΟΠΣ».