Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία καταστηματαρχών με κλειστά καφέ

Διαμαρτυρία καταστηματαρχών με κλειστά καφέ

15

 

 

Κλειστά κράτησαν τη Δευτέρα τα καφέ- μπαρ στην Προκυμαία της Χίου οι καταστηματάρχες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλεπάλληλες μηνύσεις που δέχονται.
   Μάλιστα χθες το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και εν συνεχεία πορεία από το νοτιότερο μαγαζί της προκυμαίας μέχρι το Δημοτικό Μέγαρο όπου και συναντήθηκαν –απουσία Δημάρχου- με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου Πέτρο Ντομάτα.
Ενώ το βράδυ στο “κόκκινο φαναράκι” του λιμανιού πραγματοποιήθηκε πάρτι με τις μπύρες να τις κερνούν οι καταστηματάρχες.
   Όπως υποστήριξαν η πλειοψηφία του κλάδου έχει συμμορφωθεί μετά από τη συνάντηση που είχαν με όλους τους φορείς πριν  δύο εβδομάδες στο Δήμο Χίου και κρατούν χαμηλά τη μουσική μετά τη 1.00 το βράδυ οπότε και δεν ηχορυπαίνουν.   «Σήμερα κάναμε μια ήρεμη διαμαρτυρία και εκφράσαμε τα αιτήματα και το παράπονό μας για τα διάφορα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στις επιχειρήσεις μας. Ζητάμε τη συμμέτοχη του κόσμου στην ανάπτυξη του νησιού, όχι στο κλείσιμο των καταστημάτων. Ζητάμε σύμπνοια από το Δημοτικό Συμβούλιο», δήλωσε μετά την επίσκεψη στο Δήμο Χίου και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Χίου, Νίκος Κλαδιάς, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι η διασκέδαση του κόσμου, χωρίς να ενοχλούν τους περίοικους.
   Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πέτρος Ντομάτας επισήμανε ότι γνωρίζει το πόσο υποφέρει η αγορά όπως και τις υποχρεώσεις έχουν οι καταστηματάρχες.
   Τόνισε όμως ότι κατανοεί και τους περίοικους, υποσχόμενος ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Αυτή είναι για τους καταστηματάρχες, να έχουν μουσική μέχρι τις 3.00 π.μ. αλλά σε χαμηλή ένταση, επικαλούμενοι μάλιστα νόμο που τους το επιτρέπει.
   Πάντως το θέμα της ηχορύπανσης και ειδικά από τα καφέ μπαρ απασχολεί έντονα τους φορείς του νησιού που στην προαναφερόμενη σύσκεψη στο Δήμο Χίου είχαν ζητήσει στην πλειοψηφία τους εφαρμογή του μέτρου κλεισίματος των καταστημάτων, ακόμα και τη θερινή περίοδο, αν συγκεντρώνουν τρεις κλήσεις από την αστυνομία.
  

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 2/6/2009