Αρχική Νέα Τοπικά Το χωριό παρόν για να γίνονται μυστήρια στην Αγριδιώτισσα

Το χωριό παρόν για να γίνονται μυστήρια στην Αγριδιώτισσα

22

 Πάνω από 100 Νενητούσοι παραβρέθηκαν την Κυριακή στην αίθουσα Συνεταιρισμού Νενήτων, ώστε να παρακολουθήσουν τη συζήτηση σχετικά με την απαγόρευση της τέλεσης Θείων Μυστηρίων στον Εκκλησιαστικό Ναό της Παναγίας Αγριδιώτισσας.
   Αγανακτισμένοι αρκετοί από αυτούς και απορημένοι επίσης για αυτήν την απαγόρευση, απ’ ότι φάνηκε στις τοποθετήσεις τους, δήλωσαν ότι είναι κάθετοι στο να συνεχιστεί η τέλεση μυστηρίων στην συγκεκριμένη εκκλησιά που λειτουργεί εδώ και 120 χρόνια.
   Μεταξύ αυτών που τοποθετήθηκαν ανήκει και ο ναυτικός Παντελής Κλούβας, κάτοικος Νενήτων, ο οποίος όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι μίλησε με ζεστά λόγια για το Ναό, ενώ τόνισε ότι θέλει να παντρευτεί στην Παναγιά Αγριδιώτισσα, αλλά δεν μπορεί.
   Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απουσία των φορέων, δεδομένου ότι εκτός από εκπροσώπους από τον Σύνδεσμο Κληρικών και τον Δήμαρχο Ιωνίας, όλοι οι υπόλοιποι φορείς απείχαν.
   Πλέον, οι κάτοικοι των Νενήτων και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Γριδίων σύμφωνα με τον Β. Μυριαγκό,  αναμένει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα εξετάσει το θέμα στην σημερινή συνεδρίασή της, ύστερα από έκκληση της Ιεράς Μητρόπολης.