Αρχική Απόψεις Aρθρα Κώστας Μούνδρος: Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Κώστας Μούνδρος: Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

9

                                                                       Βροντάδος  03/06/09 
                                     Δελτίο τύπου  
                        ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες αλλά και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του πλανήτη.
Οι συνέπειες της μόλυνσης του περιβάλλοντος πέρασαν από τα σενάρια των προηγούμενων δεκαετιών  στην καθημερινότητα όλων με κυριότερη την κλιματική αλλαγή που αν συνεχιστεί θα αποφέρει  κοινωνικές αλλαγές σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι «Πολίτες Ομηρούπολης» χαιρετίζουν κάθε δραστηριότητα και πρωτοβουλία που έχει ως στόχο, την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι στην τριετή παρουσία της παράταξης και ανάμεσα στις υπόλοιπες δράσεις μας, έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο περιβάλλον διοργανώνοντας δεντροφύτευση στην περιοχή «Σεντα» της Συκιάδας και καθαρίζοντας την προστατευόμενη περιοχή της Κλειδούς.
 Φέτος προχωράμε ένα ακόμη βήμα, προς αυτή την κατεύθυνση, αφιερώνοντας το πολιτιστικό τριήμερο τον Αύγουστο, στο περιβάλλον, την προστασία  του και την πράσινη ενέργεια.
Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν ομιλίες, εκδηλώσεις αλλά και οικολογικές κατασκευές, που θα ενημερώσουν αλλά και θα προβληματίσουν ,  κυρίως τα παιδιά,  να προστατέψουν το μέλλον του τόπου τους και του πλανήτη γενικότερα.
Οι «Πολίτες Ομηρούπολης»  συνεχίζουν την πολύπλευρη δραστηριότητα τους  θεωρώντας ότι η  άσκηση πολιτικής  δεν πρέπει να    περιορίζεται  στα λόγια , αλλά να γίνεται μέρος μιας  καθημερινότητας   που θα οδηγήσει  σε ένα καλύτερο αύριο.