Αρχική Νέα Τοπικά Επιμένει η Ισαβέλλα: Στο ΥΠΕΧΩΔΕ η μελέτη για τον παραλιακό Βροντάδου

Επιμένει η Ισαβέλλα: Στο ΥΠΕΧΩΔΕ η μελέτη για τον παραλιακό Βροντάδου

11

 

Να σταλεί η μελέτη για τον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου στο ΥΠΕΧΩΔΕ προτείνει, με νέο δελτίο τύπου, η επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού συμβουλίου Ισαβέλλα Μπουρνιά, με το οποίο απαντά εμμέσως και στην Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίου.
   Καταρχήν γίνεται αναφέρεται στις διάφορες κατηγορίες των εθνικών οδών και στη διάκριση που υπάρχει για τα νησιά σε αστικές και υπεραστικές οδοί. 
   «Στο συγκεκριμένο έργο οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν αυτή των κατεπειγουσών διαδικασιών λόγω των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που είχαν γίνει στο εν λόγω κομμάτι του δρόμου», τονίζει η κα Μπουρνιά και συνεχίζει:  «Δυστυχώς όμως και εδώ θα πω ότι ευθύνη έχουν και οι τεχνικές υπηρεσίες δεν ακολουθήθηκε ούτε υποβλήθηκε συγκεκριμένη και σωστή σειρά εργασιών, πράγμα το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλη παράλειψη.  Γιατί είναι παράλειψη γιατί έστω και αν δεν έχεις όλες τις πιστώσεις μπορείς να ξεκινήσεις το έργο σωστά με μία σειρά που θα το κάνει λειτουργικό και θα μπορείς να παρακολουθήσεις τις ελλείψεις του καλλίτερα ώστε να παρέμβεις για βελτιώσεις.  Αν και εδώ θα πω ότι αν παραλείπαμε κάτι 15άρια και 45άρια και μαζεύαμε αυτά τα χρήματα για να κάνουμε σωστή δουλειά σε έναν δρόμο που περνάει και επομένως επωφελείται όλη η Χίος σήμερα δεν θα είμαστε εδώ.
   Αναλογιζόμενοι τα προβλήματα που δημιούργησε λοιπόν η κατασκευή ασκήσαμε το νόμιμο δικαίωμα που απορρέει από τη συμμετοχή μας στη Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄ προκειμένου να φέρουμε λόγω και της σοβαρότητας του θέματος το θέμα προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, λυπάμαι που για άλλη μία φορά ο κ. Λαμπρινούδης, ο κ. Νομάρχης προφανώς για σκοπιμότητες ανέλαβε ο ίδιος στο αντί των υπηρεσιών να κάνει εισήγηση για το εν λόγω έργο […]
   Όσο για την πρόταση του Δήμου Ομηρούπολης να μπουν στύλοι στη δυτική  πλευρά του δρόμου αναρωτιόμαστε πως θα γίνει με τον φωτισμό που στόχο και σκοπό έχει να φέγγει και στις δύο πλευρές του δρόμου θα φέγγει μόνο στην μία πλευρά.  Αυτή η πρόταση έχει γίνει κατόπιν συζητήσεως με το Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει σύμφωνη γνώμη και είναι ομόφωνη η απόφαση; 
   Εμείς θεωρούμε ότι για το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να σταλεί η μελέτη στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. προκειμένου εγγράφως το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. να γνωμοδοτήσει και να μας πει αν αυτό που πάμε να κάνουμε είναι σωστό.  Προτείνουμε δε να εξασφαλισθούν πόροι για μία συνολική μελέτη για το εν λόγω έργο διότι το καλοκαίρι θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα», καταλήγει η επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος, Νέα Εποχή- Νέα Δύναμη».