Αρχική Πολιτισμός Σικελία: Διεθνείς διακρίσεις για τη χώρα μας

Σικελία: Διεθνείς διακρίσεις για τη χώρα μας

6

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα, και στην Ταορμίνα της Σικελίας, ανακοινώνονται τα τελικά αποτελέσματα για δυο σπουδαίες διακρίσεις που απέσπασε η χώρα μας.


Πρόκειται για τα βραβεία που απονέμουν για 7η συνεχή χρονιά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra (Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολιτιστικής Κληρονομιάς).


Μεταξύ των 140 υποψηφιοτήτων από 24 χώρες, επελέγησαν οι 28 για βράβευση. Στην τελετή απονομής, που θα πραγματοποιηθεί στο Theatro Antico, παρουσία επισήμων από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι 21 υποψηφιότητες θα πάρουν μετάλλιο, ενώ οι υπόλοιπες 7 θα περάσουν στο τελικό στάδιο βράβευσης, που συμπεριλαμβάνει και χρηματικό έπαθλο.


H Ελλάδα βρίσκεται στον τελικό με υποψηφιότητες σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη περιλαμβάνει έργα συντήρησης, και η διάκριση αφορά την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης στην Πρέβεζα για το έργο «Ανάδειξη, συντήρηση, αξιοποίηση ρωμαϊκών και παλαιοχριστιανικών μνημείων Νικόπολης».


Η δεύτερη, περιλαμβάνει δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, και η διάκριση αφορά το Πρόγραμμα «Αειφόρο Αιγαίο» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.


Έμπνευση για τη δημιουργία του Προγράμματος, αποτέλεσε η βραβευμένη ταινία «Φωνή Αιγαίου» της Λυδίας Καρρά, στην οποία καταγράφεται η μοναδική ομορφιά του Αιγαίου που κινδυνεύει ανεπιστρεπτί από την ανεξέλεγκτη δόμηση και την άναρχη ανάπτυξη.


ΠΗΓΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009