Αρχική Νέα Τοπικά Φτάνει η κοροϊδία στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ- συμβολική κατάληψη Νομαρχίας

Φτάνει η κοροϊδία στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ- συμβολική κατάληψη Νομαρχίας

7


 

 Κλειστό κράτησαν το Νομαρχιακό Μέγαρο στη Χίο γονείς, εργαζόμενοι και μαθητές στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία.
   Το μήνυμα όμως της συμβολικής κατάληψης είχε τελικό αποδέκτη το Υπουργείο Απασχόλησης και γενικότερα την Κυβέρνηση, αν και οι διαδηλωτές δεν συμφώνησαν να υποδεχθούν με την ίδια αποφασιστικότητα και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη που χθες βράδυ μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο νησί.
Σήμερα εξάλλου οι εργαζόμενοι αλλά και μέλη του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες συναντήθηκαν με το νομάρχη Χίου σε μια προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός για περαιτέρω ενέργειες.
Εξάλλου ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με ανακοίνωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον τ΄ροπο που πραγματοποιήθηκε η κατάληψη της Νομαρχίας και προτείνει ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ που θα επισκεφθεί τους αρμόδιους φορείς για το πρόγραμμα στην Αθήνα.

 

Χρονικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ
   Από την 1η Σεπτέμβρη που ξεκίνησε το τρέχον πρόγραμμα του ΚΔΑΠ ΜΕΑ δεν έχει έρθει ούτε ένα ΕΥΡΩ από την Εργατική Εστία στην Αναπτυξιακή Εταιρεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χϊου (ΕΝΑ Χίου) που είναι ο φορέας διαχείρισης του προγράμματος!
   Παρά τις υποσχέσεις οι 12 εργαζόμενοι στο Κέντρο παραμένουν απλήρωτοι ενώ από 1η Απριλίου η μονάδα δεν λειτουργεί και τα 28 παιδιά αναγκάζονται να μένουν στο σπίτι, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον.
   Στηρίζοντας την κινητοποίηση η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου χαρακτηρίζει ως βασικό υπεύθυνο αυτής της απαράδεκτης κατάστασης την Κυβερνητική Πολιτική. «Ενώ η πραγματική ετήσια δαπάνη για τη λειτουργία τοπυ ΚΔΑΠ ΜΕΑ νομού Χίου, ανέρχεται στο ποσό των 280.000 ΕΥΡΩ, η χρηματοδότηση από το υπουργείο Απασχόλησης δεν ξεπερνά το ποσό των 180.000 ΕΥΡΩ. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα έστω και από αυτό το μειωμένο ποσό δεν έχει εκταμιευτεί για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ούτε ένα ευρώ», σημειώνεται.
   Η Περιφερειακή Ομοσπονδία επιρρίπτει πάντως ευθύνες και στη Νομαρχία Χίου διότι δεν φρόντισε έγκαιρα μέσω διεκδίκησης να υπάρξει χρηματοδότηση στο σύνολο της δαπάνης, αλλά και στην ΤΕΔΚ Χίου και Δήμο Χίου που επέδειξαν αδιαφορία.
   Παράλληλα αναζητούνται περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εναλλακτικές μορφές αγώνα μήπως το υπουργείο αποφασίσει επιτέλους να στηρίξει το πρόγραμμα.

 

του Θοδωρή Πυλιώτη