Αρχική Νέα Τοπικά «Θερμή» υποδοχή στο Μαρκογιαννάκη επιφύλαξαν οι εποχικοί δασοπυροσβέστες

«Θερμή» υποδοχή στο Μαρκογιαννάκη επιφύλαξαν οι εποχικοί δασοπυροσβέστες

15

 Για «εμπαιγμό» και «κοροϊδία» της κυβέρνησης κάνουν λόγο τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης και Διάσωσης που κατέβηκαν χθες στους δρόμους.
Καλώντας τους κυβερνώντες να κάνουν πράξη την προεκλογική της δέσμευση, 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες  σε όλη την Ελλάδα, που πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διεκδικούν μεταξύ άλλων:
την άμεση εργασιακή τους αποκατάσταση, την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς να θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα,
την υλοποίηση του προεδρικού διατάγματος για την υγιεινή και την ασφάλεια «για την αποφυγή υπερεργασίας που στον κλάδο τους αυτό σημαίνει θάνατος»,
την καταβολή του δασικού και εκλογικού επιδόματος και για εκείνους, την καταβολή της αύξηση του 5,5% ή του επιδόματος των 500 ευρώ.
Στη Χίο οι συμβασιούχοι πυροσβέστες ανέρχονται στους 80 και υποδέχτηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Μαρκογιαννάκη στο αεροδρόμιο αλλά και κατά την επίσκεψή του στην Πυροσβεστική με πανό και αιτήματα.
«Συμμετέχουμε σε όλα τα συμβάντα, αστικές, δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες κ.ά., αλλά σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ε, λοιπόν και εσείς κύριοι της κυβέρνησης δεν καλύπτετε για εμάς πάγιες και διαρκείς ανάγκες», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους και τονίζουν: «Στις 4 Ιουνίου θα σας ρωτήσουμε στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα πότε λήγει η δική σας σύμβαση».