Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή: Ηχηρό μήνυμα για αλλαγή πορείας (για ευρωεκλογές)

Ελπίδα Τσουρή: Ηχηρό μήνυμα για αλλαγή πορείας (για ευρωεκλογές)

10

 ΜΗΝΥΜΑ για τις Ευρωεκλογές
          
            της Ελπίδας Τσουρή, βουλευτή ΠΑΣΟΚ ν. Χίου 
     
      Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
      φίλες και φίλοι,Σε λίγες ημέρες, προδιαγράφουμε, με την ψήφο μας, τις εξελίξεις και την πορεία, που θα έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα πέντε χρόνια.


Στις 7 Ιουνίου, συναποφασίζουμε και συνδιαμορφώνουμε το μέλλον στο κοινό μας σπίτι.
Το διακύβευμα των εκλογών δεν πρέπει και δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο.
1. Γιατί αποφάσεις, μεγάλες και ουσιαστικές, που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας, λαμβάνονται στα ευρωπαϊκά όργανα.
2. Γιατί, η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο, παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Και,
3. Γιατί το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις και σε εθνικό επίπεδο.


Σύντομα θα κληθούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα «Ποια Ελλάδα θέλουμε». Πριν απ’ αυτό θα πρέπει να απαντήσουμε και για το «Ποια Ευρώπη θέλουμε», άρα και για το «Ποια Ελλάδα θέλουμε στην Ευρώπη», γνωρίζοντας ότι οι απαντήσεις είναι αλληλένδετες και οι συνέπειές τους μας αφορούν άμεσα.


Η ευρωπαϊκή πολιτική δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Έχει συγκεκριμένα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, τα οποία κρίνονται και αποφασίζονται από τους λαούς της Ευρώπης.
Απέναντι στα μεγάλα προβλήματα, όπως της φτώχειας, της ανισότητας, της οικονομικής κρίσης, της κλιματικής αλλαγής, το βασικό ερώτημα είναι ποιος αποφασίζει για ποιόν, και με βάση ποιες αξίες και ποιους στόχους. Αυτά είναι τα σημαντικά ζητήματα της σύγχρονης «βαρβαρότητας» και σ’ αυτά καλούμαστε να απαντήσουμε.


Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», για τρείς, τουλάχιστον, λόγους:
Πρώτον, γιατί υπάρχει συγκεκριμένο δείγμα γραφής στην Ευρώπη, και στην Ελλάδα, και η σύγκριση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι καταλυτική, υπέρ του ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά.
Δεύτερον, γιατί υπήρξαν μάχες που δόθηκαν και κερδήθηκαν στην Ευρωβουλή, από το ΠΑΣΟΚ, και μάχες που δεν δόθηκαν και χάθηκαν, με ευθύνη της ΝΔ.
Τρίτον, γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει οπισθοδρομήσει την Ελλάδα, σε όλους τους τομείς και σε σχέση με όλους τους ευρωπαϊκούς δείκτες.


Θετικές απαντήσεις στα διλήμματα μπορούν να υπάρξουν μόνο μέσα από προοδευτικές πολιτικές, θεσμούς και όργανα. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δίνουν τη δυνατότητα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, για αλλαγή πορείας, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα.


Σας καλώ να στείλετε αυτό το μήνυμα, συμμετέχοντας στις εκλογές και ψηφίζοντας το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.