Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Γιώργος Αμπαζής- για ευρωεκλογές 2009:αντέξαμε στην πολύμορφη πίεση

Γιώργος Αμπαζής- για ευρωεκλογές 2009:αντέξαμε στην πολύμορφη πίεση

7

 Γιώργος Αμπαζής
 Γραμματέας της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ

 

  Θα θελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο χιώτικο λαό και ειδικά στους εργαζόμενους και εργαζόμενες του νησιού μνας, που έδωσαν ένα σημαντικό μήνυμα στις εκλογές αυτές σε ολόκληρη τη ναυτομάνα Χίο ότι και από αυτό τον ακριτικό τόπο μπορούν  να γίνουν ανακατατάξεις πολιτικές και να δοθεί μία ανάταση του μαζικού λαϊκού κινήματος.
   Ιδιαίτερη είναι η συμβολή των νέων ψηφοφόρων και ειδικά των παιδιών των 18 χρονών που έδειξαν μια μεγάλη σοβαρότητα και ηρεμία θα έλεγα στην επίθεση που έκαναν τα ΜΜΕ να τους στείλουν για διακοπές, αντιδρώντας με μεγάλη υπευθυνότητα και συμμετέχοντας στις πολιτικές εξελίξεις και στο νησί μας.
   Το πολιτικό μήνυμα των εκλογών  είναι ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που προσπαθεί να εμπλέξει όλες τις πολιτικές δυνάμεις στα γρανάζια και να δημιουργήσει αναταράξεις τέτοιες που να εμποδίσουν το λαό να δει τη διέξοδο και πολύ περισσότερο να αντισταθεί συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά.
   Για το ΚΚΕ το γεγονός ότι άντεξε στην πολύμορφη πίεση, πίεση που είχε το χαρακτηριστικό του αντικομουνισμού και της προβοκάτσιας δείχνει ότι μπορεί να παίξει ένα ενεργητικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα και του νησιού και γενικότερα της χώρας .
   Αλλά παράλληλα είναι μια δέσμευση απέναντι στους Χιώτες και στις Χιώτισσες που μας ψήφισαν, αλλά και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν, ότι εμείς θα ακολουθήσουμε με συνέπεια την ίδια πολιτική. Θα είμαστε παρόντες σ’ όλους τους μαζικούς και λαϊκούς αγώνες και θα στηρίζουμε τους εργαζόμενους που από σήμερα τα προβλήματα είναι πιο οξυμμένα.
   Ήδη σήμερα συναντήσαμε αρκετούς εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ , στο «Βοήθεια», οι οποίοι παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως και 10 μήνες απλήρωτοι. Έχουν την ανασφάλεια της μερικής απασχόλησης και καταλαβαίνετε ότι αποκούμπι στις αγωνίες τους και στα προβλήματα τους αποτελεί το ΚΚΕ
   Θα ‘θελα να στείλω ακόμα ένα μήνυμα,. Σε αυτούς οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν πολιτικές αυταπάτες του έτερου του δικομματισμού, του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι δέσμιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μαζί βέβαια με τη ΝΔ αποτελούν τις δυνάμεις και σε τοπικό επίπεδο της άρχουσας τάξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το σοβαρό τραυματισμό στο ΝΗΡΕΑ, και τα δύο μεγάλα κόμματα .στάθηκαν με μεγάλη αδιαφορία απέναντι στο ναυτεργάτη που τραυματίστηκε. Και έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι στηρίζουν αυτούς που τους στηρίζουν, δηλαδή την οικονομική ολιγαρχία του τόπου.
   Θέλω να κλείσω με το εξής, οι Χιώτες και οι Χιώτισσες που δεν πήραν μέρος στις εκλογές θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά, μιας και αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι πολύ σοβαρά προβλήματα,  ότι δεν θα πρέπει να αντιδρούν με απάθεια και να «πειθαρχούν» στα κελεύσματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά όργανα του μεγάλου κατασκευαστικού κεφαλαίου αλά να μπουν ενεργά στη μάχη γιατί μόνο οι ίδιοι μπορούν να γίνουν ενεργητικοί παράγοντες των πολιτικών εξελίξεων.
  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 9/6/2009