Αρχική Πολιτισμός Τα “Φεγγάρια του κόσμου στα Σπήλια- Ross Daly Trio

Τα “Φεγγάρια του κόσμου στα Σπήλια- Ross Daly Trio

10


Τρεις καταπληκτικοί μουσικοί, ο Ross Daly στη λύρα, το τάρχου, το ραμπάμπ και το σάζι, η Κέλυ Θωμά στη λύρα και ο Σόλης Μπαρκή στα κρουστά, με αφετηρία την Κρήτη, θα μας ταξιδέψουν από το Αιγαίο στην Αίγυπτο και την Τουρκία, από την Ινδία στο Αφγανιστάν στη ξεχωριστή συναυλία που δίνουν το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 9.00 μ.μ. στα Σπήλια Καρδαμύλων.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων του χώρου καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν εισιτήρια το αργότερο ως το Σάββατο το πρωί από την κρεπερί Swell (Λεωφ.Αιγαίου & Κουντουριώτου) ή από το κατάστημα χειροποίητων κοσμημάτων Υάδες (Σκαναβή 2).
Ενώ να υπολογίσουν και 15 περίπου λεπτά περπάτημα από την πλατεία των Ανω Καρδαμύλων.

 

Βιογραφικά καλλιτεχνώνΤο ταξίδι του Ross Daly στις μουσικές του κόσμου είναι  ταυτόχρονα μια πορεία ζωής. Γεννημένος στην Αγγλία από Ιρλανδούς γονείς, ταξιδεύει μαζί τους σε πολλές χώρες και σύντομα αναδύεται το βαθύ του ενδιαφέρον για τη μουσική.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτόν είχε η Ινδική κλασική μουσική.
Το 1975 ταξίδεψε στην Κρήτη. Έπειτα από μία εξάμηνη περιήγηση από χωριό σε χωριό, όπου έρχεται σε επαφή με λαϊκούς μουσικούς , εγκαταστάθηκε στα Χανιά και ξεκίνησε να μελετά την κρητική λύρα με το μεγάλο δάσκαλο Κώστα Μουντάκη.
Σήμερα έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από εικοσιπέντε δίσκους με συνθέσεις του, όσο και με δικές του διασκευές διαφόρων παραδοσιακών μελωδιών που είχε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του.

 


Η Κέλυ Θωμά γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά. Το 1995 ξεκίνησε να ασχολείται με την κρητική λύρα με δάσκαλο τον Ross Daly. Από το 1998 ταξιδεύει με τον ίδιο και το συγκρότημά του «Λαβύρινθος» σε πόλεις της Ευρώπης της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας.  Μέσα από αυτή την εμπειρία έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς διαφορών παραδόσεων του κόσμου, γεγονός που έχει συμβάλει σημαντικά στην διαμόρφωση του ιδιαίτερου ήχου που χαρακτηρίζει το παίξιμό της.

 


Ο Σόλης Μπαρκή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στην Νομική Αθηνών. Μελέτησε σχέδιο και ζωγραφική και ασχολείται με την εικονογράφηση και τα κόμικς Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εικονογραφεί βιβλία και περιοδικά (ΒΑΒΕΛ, 9, ΑΝΤΙ κ.ά.)
Διδάχτηκε κρουστά της Μεσογείου, της Περσίας και της Αφρικής κοντά στον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Λευτέρη Γρηγορίου. 
Πρόσφατα κυκλοφόρησε συνεργασία του με την Lamia Bedioui, μία συνάντηση φωνής και κρουστών, με τίτλο FIN’ AMOR, από την εταιρία LIBRA.