Αρχική Απόψεις Aρθρα Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης: ΣΙΓΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης: ΣΙΓΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

17

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ


ΣΙΓΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙΗ ίδια η πραγματικότητα δείχνει, η ίδια η ζωή, οι λαϊκές συνελεύσεις που έγιναν-με εξαίρεση το Βροντάδο που τον έχει γραμμένο στα παλιά της τα παπούτσια- ότι  για τη δημοτική αρχή Ομηρούπολης ταιριάζει γάντι αυτή η φράση.
Έχει καταφέρει να οδηγήσει στο τέλμα έναν ολόκληρο δήμο, να έχει μετατρέψει το δημοτικό συμβούλιο σε πρωτοκολλητή αποφάσεων τρεχουσών συναλλαγών.
Αυτή της η αδυναμία να ξεφύγει από μια γραφειοκρατική λειτουργία, να ξεφύγει από μια μίζερη διαχείριση, φαίνεται σ’ όλες τις πλευρές του δήμου μας, στα έργα, στις υπηρεσίες, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην παιδεία.
Είναι δυστυχώς συνειδητή πολιτική επιλογή. Προέρχεται από τη λογική της να παίζει το ρόλο που επιθυμεί η κυβέρνηση, όπως την ίδια τακτική είχαν και οι προηγούμενοι, προέρχεται από τη λογική να είναι νεροκουβαλητής της κεντρικής εξουσίας.
Όλα αυτά όμως τα διανθίζει και με τα απαραίτητα ψέματα διά «πάσα νόσο.»
Τι θα κάνετε με το Θόλος; Το παίρνω πάνω μου απαντά ο Δήμαρχος.
Τι θα γίνει με τα νταμάρια; Το Τεχνικό επιμελητήριο αποφασίζει.
Τι θα γίνει με το κτίριο γυμνασίου Λυκείου; Κάτι ακατανόητα μεταξύ ΣΔΙΤ και προγράμματα οι απαντήσεις.
Τι γίνεται στο Ρεστά; Η επιτροπή φταίει αλλά έχουμε έτοιμη μελέτη, που όμως 2 χρόνια κοντά δεν υλοποιείται.
Πότε θα μιλήσουμε για το Ρουκετοπόλεμο; Την επόμενη βδομάδα , δηλαδή αυτή που πέρασε.
Τι θα κάνετε με τον περιφερειακό; Άμεση ανάρτηση που ακόμα την περιμένουμε.
Τι έργα κάνετε στον Αφανή; Πότε πήραμε απόφαση; Τρέχα γύρευε τη μελέτη και την απόφαση.
Τι θα γίνει με τα ελλείμματα του δήμου και τα δάνεια των υπαλλήλων; Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία φταίει που έφερε τον έλεγχο!!!
Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες με τέτοιες απαντήσεις που είναι ενδεικτικές για τη χαμένη τετραετία που βαδίζει ο Δήμος μας, όμως σταματάμε για το κύριο.
Και το κύριο είναι να κατανοήσουν οι δημότες μας ότι η κυβερνήσεις μας χρωστούν, η σημερινή κυβέρνηση μας χρωστά, αλλά η δημοτική αρχή δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει τίποτε, γιατί είναι εγκλωβισμένη στη διαχειριστική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, ασχέτως αν ετοιμάζουν τις ίδιες φθαρμένες λύσεις , αλλά σε νέο περιτύλιγμα, νομίζοντας ότι οι δημότες μας τρώνε κουτόχορτο.
Πρέπει να κατανοήσουν ότι η δημοτική αρχή ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει λύσεις , αλλά τη νοιάζει να κερδίζει χρόνο, για να προσπαθήσει να εγκλωβίσει και πάλι τους δημότες μας για να προσπαθήσει με τους άλλους εταίρους του δικομματισμού να στήσει νέα δόκανα συλλογής ψήφων
Γι αυτό και αποδέχεται να μην παίρνει δεκάρα τσακιστή παραπάνω από τον κρατικό προϋπολογισμό – μόνο 3% δίνει η κυβέρνηση όταν είναι στην ΕΕ 8%, 10% και 15% – αποδέχεται να μην της επιστρέφουν τα λεφτά της, τα λεφτά μας, που τα παρακρατούν παράνομα από το 1990 και φτάνουν 900 ευρώ ανά κάτοικο, δηλαδή για το δήμο μας πάνω από 5.000.000 ευρώ
Και μπορεί η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι, τραπεζίτες κλπ να έχουν στήσει χορό στο σβέρκο μας αλλά δεν μπορεί μία Δημ. Αρχή που θέλει να λέγεται φιλολαϊκή να πράττει το ίδιο. Γι’ αυτό και η δημ. αρχή Μαλαφή υπερβαίνει τον εαυτό της, συμβάλλει στην ακρίβεια και λειτουργεί με τα εργαλεία της ανταποδοτικότητας και της φορολογίας που σημαίνει εμείς να πληρώνουμε τα πάντα και όχι μόνο πληρώνουμε, αλλά με τα δικά μας κόλυβα υπερηφανεύονται ότι κάνουν και έργο.
 70% των πόρων της Τ.Α. μαζεύονται από τους πολίτες για να μας  λένε ότι κάνουν έργο!
Εμείς λέμε να τα πληρώσει η κυβέρνηση! Να επιχορηγήσει έκτακτα τη δημοτική αρχή και για το ΙΚΑ  για τα ασφαλιστικά, για τα σχολεία, για τις υπηρεσίες, για ΚΑΠΗ-Γηροκομείο για τη στέγαση του Δήμου, για τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία κλπ!
 Γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι τα σχολεία έχουν τεράστια προβλήματα κτιριακά που παραμένει η επίλυσή τους στα χαρτιά: αναπαλαίωση 1ου Νηπιαγωγείου, επέκταση 1ου Δημοτικού, υποδομές 2ου Δημοτικού, 5Χ5 Γυμνασίου Λυκείου, πατώματα λυομένων, αυλή 3ου. Γνωρίζουμε προβλήματα των κτηνοτρόφων, και αλιέων που η ΔΑ παρά τις διαβεβαιώσεις ουδέν έπραξε.
Γνωρίζουμε τα προβλήματα του πολιτισμού, του αθλητισμού, που στο τρίτο χρόνο δόθηκαν κάποια λεφτά στα σωματεία του Δήμου. Γνωρίζουμε ότι πληθαίνουν οι συμβασιούχοι, τα stage, οι διμηνίτες και τα ρουσφέτια της ΔΑ, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι ξεκρέμαστοι».
Κι όμως ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο όλοι, πλην ημών των Λακεδαιμονίων,  έργο πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ για τις κάμερες έγκαιρης  Προειδοποίησης πυρκαγιών, την ώρα που στενάζουν οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες, οι μόνιμοι, οι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι έχουν τα χάλια τους και οι εθελοντές παραμένουν επί της ουσίας στο περιθώριο.
      Ο δρόμος που υπηρετούμε εμείς δεν είναι ανθόσπαρτος, είναι κακοτράχαλος και απαιτεί αγωνιστική δράση, συνειδητή παρέμβαση των δημοτών στις εξελίξεις.
      Είναι ο δρόμος που λέει ότι υπηρετώ τους δημότες μου και δεν τους ζητώ ρέστα για τα αυτονόητα που τους παρέχω. Είναι ο δρόμος που τον βαδίζεις αρνούμενος να γίνεις φορομπήχτης και φοροεισπράχτορας, που προτιμάς να κλείσεις το δήμο παρά να κλείσεις τα σπίτια των δημοτών σου, που δεν αντέχουν άλλα βάρη.
      Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε:
– Διεκδίκηση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό άμεσα
– Επιστροφή παρακρατημένων πόρων
– Φορολόγηση σε τοπικό επίπεδο των επιχειρήσεων του δήμου με αυξήσεις στα τέλη τους πχ Νηρέας, που δίνει ΜΟΝΟ 2 ευρώ, τσιμέντα, super Market
– Άμεση διεκδίκηση του Θόλους που χάνουμε τεράστια ποσά με ευθύνη της ΔΑ που παρά την επιμονή μας ακόμα δεν το έφερε στο ΔΣ. Το χειρίζεται ερήμην του ΔΣ.
– Προτεραιότητα στα σχολεία, στον Πολιτισμό, Περιβάλλον και στις υπηρεσίες.
– Στήριξη των οικισμών μας που στενάζουν κάτω από τα τεράστια προβλήματα.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.