Αρχική Νέα Τοπικά Πίεση στην Τουρκία να εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής

Πίεση στην Τουρκία να εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής

7

 Τα υψηλά ποσοστά του ΛΑΟΣ φαίνεται ότι φέρνουν την Κυβέρνηση να βάζει σαν πρώτο θέμα στην ατζέντα της το ζήτημα με τους μετανάστες και την παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
   Πέρα τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν, και κυρίως μεγεθύνονται από διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αθηναίων όπου τόσο καιρό η Κυβέρνηση απέχει από το πρόβλημα εξετάζεται το θέμα της παράνομης εισόδου στη χώρα μας μεταναστών.
   Έτσι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τον επικεφαλής της Επιτροπής Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου Μαξ Στάντλερ (συναντήθηκαν την Τετάρτη στην Αθήνα) την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υποχρεωθεί η Τουρκία να εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής.
   Ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε στη γερμανική αντιπροσωπεία, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στα ανατολικά θαλάσσια σύνορά μας, με αποτέλεσμα να κατακλύζονται από παράνομους μετανάστες τα Κέντρα Υποδοχής των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας.
   Ο επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπείας δήλωσε ότι η Γερμανία μπορεί να συνδράμει την Ελλάδα με την παροχή τεχνικών μέσων (π.χ. θερμικές κάμερες), για να εξασφαλίζεται ο έλεγχος στα συνοριακά σημεία.
  
   Και από τον υπουργό ΕΝΑΙΝΠ
  
   Η λαθρομετανάστευση και η αντιμετώπισή της, είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο Ε.Ε., επεσήμανε εξάλλου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάσης Παπαληγούρας. Υπάρχει μία ισχυρότατη πολιτική διάσταση που έχει να κάνει με την ανάγκη πίεσης της Τουρκίας έτσι ώστε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συμφωνία επανεισδοχής, σημείωσε ο υπουργός που εκτίμησε ότι ακόμα και να ενταθεί η δραστηριότητα της Frontex, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει δραστικά.
   
  Πηγή: ναυτεμπορική