Αρχική Νέα Τοπικά Πως περιγράφει το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ τα προβλήματα για τη συμμετοχή σε μια...

Πως περιγράφει το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ τα προβλήματα για τη συμμετοχή σε μια έκθεση ατόμων με κινητικά προβλήματα

12


 

  Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν διοργανωτές αλλά και επισκέπτες στην έκθεση για την αναπηρία που διοργανώθηκε  15- 17 Μαΐου στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας περιγράφουν με σχετικό δελτίο τύπου οι διοργανωτές της Autonomia EXPO
   «Εμείς οργανώσαμε την καλύτερη Autonomia EXPO για να μπορέσει να γίνει μια μεγάλη γιορτή για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση και τις προσφερόμενες τεχνολογίες. Όμως η πατρίδα για μια ακόμη φορά μας δημιούργησε υπερβολικά πολλά προβλήματα και μάλιστα αδικαιολόγητα προβλήματα και εμπόδια αφού ποτέ δεν διεκδίκησε το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ειδική μεταχείριση», σημειώνεται και… απαριθμεί:
   1. Το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Μαΐου ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) δεν λειτουργούσε λόγω έργων… Αποτέλεσμα ήταν οι άνθρωποι με βαριά ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια και με σκούτερ να μη μπορούν να επισκεφτούν την Autonomia EXPO.
   2. Την Κυριακή 17 Μαΐου ο Ολυμπιακός είχε αγώνα και απαγορεύθηκε η χρήση του χώρου για τη στάθμευση των αυτοκινήτων, αν και οι διοργανωτές είχαν πληρώσει και για το χώρο στάθμευσης!
    3. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν έδωσε αρκετό χώρο για περίπτερα με αποτέλεσμα περισσότερα από 30 περίπτερα να μην μπορούν να εκθέσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει πως οι επισκέπτες είδαν λιγότερα προϊόντα και υπηρεσίες από την οποιαδήποτε άλλη χρονιά.
   4. Ο κλιματισμός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν λειτούργησε για μια ακόμη χρονιά.
   5. Το στάδιο ειρήνης και φιλίας φέτος «ξεχάστηκε» και δεν έδωσε έξοδο με αποτέλεσμα οι χιλιάδες των επισκεπτών να υποχρεούνται να επιστρέψουν με τα πόδια πίσω από την έκθεση για να βγουν από την είσοδο της εκθέσεως.
   Έτσι η Autonomia EXPO, ανακοινώνει ότι την επόμενη χρονιά η έκθεση θα γίνει στο εκθεσιακό κέντρο του Περιστερίου 50 περίπου μέτρα από την έξοδο του μετρό στο Περιστέρι.