Αρχική Νέα Τοπικά ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Εγκαταλειμμένα σκυλιά και γαϊδούρια

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Εγκαταλειμμένα σκυλιά και γαϊδούρια

6


Μόλις τον Ιανουάριο βρέθηκε δεμένο και νεκρό, με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αγροφυλακής, ένα γαϊδούρι στην περιοχή της Νέας Μονής. Πολλοί θεωρούν φυσιολογικό να εγκαταλείπουν τα ζώα τους, όπως κάνουν και με τα σκουπίδια τους, σε δάση, βουνά και αγροτικές εκτάσεις.
   Ας αναφερθεί πως διάφοροι καλοθελητές ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Φιλοζωικό Σύλλογο σχετικά με την ταυτότητα εκείνου που άφησε το γαϊδουράκι να πεθάνει στη Νέα Μονή. Συνεπώς ας μην πιστεύουν όσοι προβαίνουν σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις πως θα παραμένουν εσαεί ατιμώρητοι. Ενημερώνουμε επίσης πως η ιστορία του άτυχου ζώου συγκίνησε πολύ κόσμο και βρέθηκαν δύο οικογένειες που δέχονται να πάρουν στο περιβόλι τους το επόμενο γαϊδούρι που θα βρεθεί παρατημένο και ζωντανό.

 


 Στην Κλειδού βρέθηκε επίσης εγκαταλειμμένο το σκυλάκι της φωτογραφίας. Περιποιημένο, καθαρό, με ένα περιλαίμιο με στρας, πηδούσε μέσα σε όποιο αυτοκίνητο άνοιγε την πόρτα ψάχνοντας προφανώς αυτούς που το φρόντιζαν για κανένα χρόνο και μετά το παράτησαν. Αν υπάρχει κάποιος που να θέλει να το υιοθετήσει ας επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Σύλλογο. Διευκρινίζουμε πως το σκυλί έμαθε να ζει μέσα σε σπίτι συνεπώς δεν μπορεί να μείνει δεμένο σε αυλή.
Δελτίου τύπου: Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: γαϊδαρος στην Κλειδού