Αρχική Νέα Τοπικά Στάση υπευθυνότητας από εργαζόμενους ΚΔΑΠ ΜΕΑ: αν και απλήρωτοι επιστρέφουν στη δουλειά

Στάση υπευθυνότητας από εργαζόμενους ΚΔΑΠ ΜΕΑ: αν και απλήρωτοι επιστρέφουν στη δουλειά

7

 


 

Απογοητευμένοι από τη στάση της Πολιτείας αλλά και των τοπικών φορέων οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ επιστρέφουν τη Δευτέρα στην εργασία τους, με στόχο να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα.

επισημαίνουν δε ότι τα χρήματα που διέθεσε η Νομαρχία πήγαν για άλλες υποχρεώσεις της Μονάδας και όχι για τα δεδουλευμένα τους από την 1/9/2008.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων ΚΔΑΠ ΜΕΑ αναφέρει τα εξής:


«Οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ εκφράζουμε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκειά μας για την ατελέσφορη έκβαση του αγώνα μας.
Μετά από συναντήσεις με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, το Δήμο Χίου, την Τ.Ε.Δ.Κ. Χίου, τους βουλευτές Χίου, τη Ν.Ο.Σ.Α.Μ.Α.Χ., την Ε.Ν.Α. Χίου, πορείες διαμαρτυρίας, κορυφώσαμε τις κινητοποιήσεις μας με την κατάληψη του κτηρίου της Νομαρχίας την Πέμπτη 4 Ιουνίου ’09, με σκοπό τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας, τη συνέχιση του προγράμματος και τη δέσμευση από τους τοπικούς φορείς για την εύρεση του ποσού που υπολείπεται. Δυστυχώς, κανείς δεν ανταποκρίθηκε ουσιαστικά στα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν αυτή τη δομή.
Τελικά τι ζητούν από εμάς; Να δουλεύουμε χωρίς να πληρωνόμαστε; Να μη σκεφτόμαστε, να μη διεκδικούμε, να μην έχουμε δικαιώματα και μέλλον;

 


Επειδή δεν αντέχουμε άλλο τις ψεύτικες υποσχέσεις, αποφασίσαμε, παρ’ όλη την απογοήτευσή μας και με μοναδικό όπλο τον επαγγελματισμό μας, να λειτουργήσουμε κανονικά το χώρο από Δευτέρα 15-06-09, αναμένοντας όμως να αναλάβουν ουσιαστικά τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι. Όσον αφορά το χρηματικό ποσό που έχει εκταμιευθεί από τη Νομαρχία για το πρόγραμμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει καλύψει άλλες ανάγκες του προγράμματος και όχι τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται κατανοητό ότι η παρουσία των εργαζομένων στο υπουργείο, ύστερα από πρόταση του Νομάρχη, δεν είναι αρμοδιότητά μας, αφού αυτή τη στιγμή το βασικό πρόβλημά μας είναι η εύρεση του υπολειπόμενου ποσού για την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι τον Ιούλιο του 2009.
Κατηγορηθήκαμε ότι παρακινούμαστε από πολιτικές σκοπιμότητες για αυτό διευκρινίζουμε ότι ως εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ δεν έχουμε «χρώμα»… Μοναδικός μας στόχος είναι να επιλυθούν τα προβλήματά μας.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας και συμμερίστηκαν τον ουσιαστικό λόγο της προσπάθειάς μας, ενώ άλλοι «χρωμάτισαν» το πρόβλημά μας…».

ΠΗΓΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ