Αρχική Νέα Τοπικά Αλλαγές στην παράκαμψη Νεοχωρίου- Καλλιμασιάς- πέρασε από τη ΝΕ

Αλλαγές στην παράκαμψη Νεοχωρίου- Καλλιμασιάς- πέρασε από τη ΝΕ

6

  «Αφουγκραστήκαμε τα αιτήματα των κατοίκων και προτείνουμε αλλαγές» σημείωσε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Στέλιος Καμπούρης σχετικά με τη Μελέτη του δρόμου Νεοχωρίου– Καλλιμασιάς, παράκαμψη Καλλιμασιάς.
   Η αντιπολίτευση δια του Παντελή Καμπούρη συμφωνώντας με τις; τροποποιήσεις αναρωτήθηκε αν έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι, ή θα υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε και σε νέες αντιδράσεις.
   Καθησυχασμός υπήρξε από το νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη ότι δεν κινδυνεύει το έργο σημειώνοντας ότι ικανοποιούνται τα αιτήματα των κατοίκων, για να επιμείνει η Ισαβέλλα Μπουρνιά ότι έπρεπε πρώ5ρα να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Μηνά.
   Πάντως η επισήμανση του υπηρεσιακού παράγοντα ότι θα ικανοποιηθούν διότι ζημιώνονται τώρα λιγότερο σε προσφορά γης, έκανε την κα Μπουρνιά να επισημάνει ότι οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με γνώμονα το περιβάλλον
   Σύμφωνα με την εισήγηση οι τροποποιήσεις αφορούν τα πρώτα 700 μέτρα του δρόμου, μετά την παράκαμψη για Νεοχώρι και λίγο μετά την παράκαμψη για Αγία Φωτιά, είναι οι εξής.
1. κατάργηση του ανισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση της Εθνικής οδού με το δρόμο προς Ιερά Μονή Αγίου Μηνά, και αντικατάσταση με ισόπεδο κόμβο τύπου σταυρού (ΣΗΜΕΊΩΣΗ CHIOSNEWS.COM, δεν υπήρξε ερώτηση ούτε δόθηκε κάποια εξήγηση γιατί δεν προτιμάται ο κυκλικός κόμβος).
2. να εξεταστεί επίσης η βελτίωση του υπάρχοντα δρόμου στο σημείο αυτό με ήπιες κατά το δυνατόν αλλαγές της οριζοντιογραφίας και μηκοτομής.
3. αντικατάσταση του ισόπεδου κόμβου τύπου σταυρού στη διασταύρωση με την παραλία της Αγίας Φωτεινής. Προτείνεται ισόπεδος τύπος «Τ». δηλαδή κατάργηση στο σημείο αυτό της σύνδεσης του νέου δρόμου με το παλαιό )δηλαδή σημερινό υφιστάμενο) τμήμα του δρόμου προς Καλλιμασιά.
4. σύνδεση νέου δρόμου με τον υφιστάμενο λίγο μετά την ιδιοκτησία Σεζένια.
5. αντικατάσταση των χωμάτινων πρανών με τοιχίο αντιστήριξης, προκειμένου να επιτευχθεί η ελάχιστη δυνατή αναγκαία ζώνη απαλλοτρίωσης (και άρα η ελάχιστη επιβάρυνση των παρακείμενων ιδιοκτησιών).


Αναβολή
Εν τω μεταξύ για μια ακόμα φορά η αντιπολίτευση έθεσε έντονα το ζήτημα της κατάθεσης των εισηγήσεων 3 μέρες πριν την συνεδρίαση της Ν.Ε..
Ο Παντελής Καμπούρης θεώρησε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί το θέμα για την έγκριση μελέτης των προτεινόμενων εργασιών για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Νομού.
Ο Στέλιος Καμπούρης κατανοώντας όπως; είπε το σκεπτικό του συναδέλφου του, τον παρακάλεσε επειδή πρόκειται για σχολεία και άρα οι εργασίες να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, να υπάρξει αναλυτική συζήτηση. Κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό.
Σύμφωνα με την εισήγηση το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 510.000 € και αφορά 3 νηπιαγωγεία, 13 δημοτικά, 3 γυμνάσια και 2 Λύκεια του νομού.

του Θοδωρή Πυλιώτη

αναδημοσίευση: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 16/6/2009