Αρχική Νέα Τοπικά Χαιρετισμός Νομάρχη στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας της Εκπαίδευσης

Χαιρετισμός Νομάρχη στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας της Εκπαίδευσης

6

 Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να εγκαινιάσουμε ένα μοναδικό στο είδος του  (για το νομό μας) Μουσείο, ένα κόσμημα για την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας: το Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Βούρειου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων.


Πρόκειται για ένα χώρο που ταξιδεύει τον επισκέπτη από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Ένα χώρο που θα συμβάλει σημαντικά στο να γνωρίσουν οι μαθητές του τόπου μας την ιστορία της εκπαίδευσης και μέσα από αυτήν και την εξέλιξη του πολιτισμού και της κοινωνίας μας.


Για την ιδέα της δημιουργίας του Μουσείου και την υλοποίησή της συγχαίρουμε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς και φορείς που συνεργάστηκαν: τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων κ. Μονή και τους δασκάλους του σχολείου – ιδιαίτερα τον δάσκαλο κ. Λουκά Αμπελιώτη ο οποίος ήδη από το 1995 είχε ξεκινήσει την προσπάθεια διάσωσης παλαιών αντικειμένων και βιβλίων που εκτίθενται σήμερα στο μουσείο – αλλά και τον δωρητή κ. Στέφανο Καλογεράκη.


Η Ν.Α. Χίου από την πλευρά της συνέβαλε στη διαμόρφωση του χώρου που φιλοξενεί το Μουσείο και στην υλοποίηση του ωραίου αυτού έργου με το ποσό των 18.000 ευρώ. Η συνδρομή της Ν.Α. Χίου έρχεται ως επιστέγασμα στη συνολική προσπάθεια που έχει γίνει για την αναβάθμιση και στήριξη των εκπαιδευτικών υποδομών του νομού μας και σε συνέχεια της νέας σχολικής πτέρυγας του Σχολείου Λιβαδίων που εγκαινιάσαμε πέρυσι.


Είμαστε σίγουροι ότι το νέο αυτό Μουσείο θα συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αποδέκτες τους μαθητές του νομού μας. Αλλά και θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την εκπαιδευτική κοινότητα και για τον καθένα από εμάς, που τον απασχολούν ζητήματα της εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο ζωτικά κομμάτια της κοινωνίας μας.