Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία: Στο ίδιο μήκος κύματος για άλλη μια φορά κινήθηκε η...

Αγωνιστική Πρωτοβουλία: Στο ίδιο μήκος κύματος για άλλη μια φορά κινήθηκε η Δημοτική αρχή Ομηρούπολης

5

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ 

Στο ίδιο μήκος κύματος για άλλη μια φορά κινήθηκε η Δημοτική αρχή Ομηρούπολης και στο δημοτικό συμβούλιο της 12ης Ιουνίου του 2009, το οποίο μετά από καιρό δέησε να συγκαλέσει.
Αντιλαϊκός προσανατολισμός, φόβος απέναντι σε λαϊκά αιτήματα, κωλυσιεργία για να κερδίσει χρόνο, ράθυμη ως συνήθως στα οξυμένα προβλήματα των δημοτών μας.
Στο αίτημα των παρευρισκόμενων Λαγκαδούσων να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της μόλυνσης του χωριού από κτηνοτροφική μονάδα με εισηγητή τον πρόεδρο του χωριού Στέφανο Τσίγκο, επί μία ώρα ο δήμαρχος αρνιόταν να το αποδεχθεί με τα γνωστά άστοχα ερωτήματα, επιδιώκοντας την αναβολή του για το τέλος του μήνα.
Κάτω από την πίεση της λογικής και της παράταξής μας αποδέχτηκε να συζητηθεί και μάλιστα το ΔΣ κατέληξε σχεδόν ομόφωνα σε λύση αποδεκτή από τους κατοίκους.
Σε ερώτηση της παράταξής μας για τα προβλήματα με την αρχαιολογία στην περιοχή Ράκτη –Δασκαλόπετρας, αποδείχτηκε ότι κακώς ο δήμος ξεκίνησε τις εργασίες χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα.
Σε άλλη ερώτησή μας για την υπόχρηματοδότηση των σχολείων για τα λειτουργικά τους έξοδα, η αντιδήμαρχος κ. Γιαννούλου αφού εξέφρασε την απορία της γιατί λέγονται σ΄ εμάς αυτά τα προβλήματα(;), απήντησε ότι δεν έχει υπόψη της καμιά σχετική αναφορά, αποδεικνύοντας την άγνοια της δημοτικής αρχής.
Αν και η παράταξή μας είναι αρνητική στην ενοικίαση των παραλιών σε ιδιώτες, ‘έθεσε το ζήτημα της τήρησης των υγειονομικών προδιαγραφών και της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία του Μηλιγγά, γεγονός που αποδέχτηκε η δημοτική αρχή.
Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι τα προταθέντα από την παράταξη μας θέματα της πυροπροστασίας και του Φαφαλίειου Σταδίου Βροντάδου συζητήθηκαν και κατέληξαν σε ομόφωνες αποφάσεις που φυσικά απαιτείται από τη δημοτική αρχή να τις υλοποιήσει ως αρμόδια γι αυτό.
Από τα σημαντικά θέματα ήταν η παραχώρηση χρήσης του οικοπέδου του Γυμνασίου Βροντάδου στον ΟΣΚ ΑΕ για να γίνει σύμπραξη ιδιωτών και δημοσίου , τα γνωστά ΣΔΙΤ, με τα οποία συμφωνεί και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με τον αρμόδιο πρόεδρο της νομαρχιακής επιτροπής Παιδείας κ. Νύκτα.
Με την πάγια θέση μας για τη μη παραχώρηση δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες και με το δεδομένο ότι και πιο ακριβά εκτελούνται αυτά τα έργα και υποθηκεύεται το μέλλον τους και το μέλλον της κοινωνίας στις όποιες ορέξεις των ιδιωτών επενδυτών, συντάχτηκαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθώς και η ανεξάρτητη σύμβουλος.
Η δημοτική αρχή με σαθρά και φαιδρά επιχειρήματα ψήφισε την παραχώρηση, χωρίς μάλιστα να ξέρει τους όρους της σύμβασης αν και ρωτήθηκε γι αυτό και έχοντας ήδη πληρώσει το μελετητή αφού το έργο ακόμα εκκρεμεί για χρηματο΄δ9οτηση από το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια.
Τέλος επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά η ανικανότητα της δημοτικής αρχής Μαλαφή να αλλάξει τους αργούς ρυθμούς της, να αφουγκραστεί και να λύσει τα προβλήματα των δημοτών μας , να απόσχει από τις λογικές της επαιτείας προς την κεντρική διοίκηση και της κομπορρημοσύνες για χρήματα που υπολείπονται κατά πολύ των όσων μας χρωστάνε και που αφορούν στα αυτονόητα που και πάλι ακάλυπτα μένουν.
Ο δήμος μας χρειάζεται αλλαγή πορείας  και αλλαγή πολιτικής, παράμετροι που δεν διαθέτουν  οι μέχρι σήμερα παρατάξεις του δικομματισμού ασχέτως προσώπων και ανακατατάξεων.
Το κλειδί φυσικά των πολιτικών εξελίξεων το κρατάνε στο χέρι τους οι δημότες μας για να γυρίσουμε σελίδα, ασχέτως αν σχεδόν  12 χρόνια η παράταξή μας αποτελεί δείγμα γραφής και αγωνιστικής πράξης, εκφραστή των αναγκών τους και των ονείρων τους.