Αρχική Νέα Τοπικά Το Ν.Τ. Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τα προβλήματα στον Οίκο Ναύτου Χίου

Το Ν.Τ. Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τα προβλήματα στον Οίκο Ναύτου Χίου

12

 Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

                                                             Χίος   11 /06 /2009


Προς κο
Θανάση  Βαρίνο
Πρόεδρο  ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ                                                       Κοιν.:  Μ.Μ.Ε.


Κύριε Πρόεδρε,
Το Ν.Τ. Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά από επίσκεψη στο ΠΟΝ Χίου Οίκου Ναύτη, συζήτησε με τους διοικητικούς υπαλλήλους της υπηρεσίας για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω έλλειψης διοικητικού προσωπικού και τα οποία έχουν γνωστοποιηθεί από χρόνια στους εκάστοτε Προέδρους και στα Δ.Σ. του Ο.Ν.
Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε το Ν.Τ. είναι:
1. Ο οργανισμός του Ο.Ν. για το ΠΟΝ Χίου είναι πεπαλαιωμένος και τελείως ανεπαρκής, αφού προβλέπει 9 θέσεις εκ των οποίων μόνο οι τρεις αφορούν διοικητικούς υπαλλήλους.
2. Είναι γνωστό ότι σήμερα στο ΠΟΝ Χίου υπηρετούν έξι διοικητικοί υπάλληλοι, από τους οποίους οι δύο είναι σε άδεια λόγω συνταξιοδότησης και από τους τέσσερις που εργάζονται μόνο μία υπάλληλος  κατέχει μόνιμη θέση, ενώ οι άλλοι τρεις κατέχουν προσωποπαγείς θέσεις.  Επίσης φαίνεται στο δυναμικό του ΠΟΝ Χίου και δύο υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες εκτός Χίου και δεν πρέπει να προσμετρώνται,  αφού δεν προσφέρουν υπηρεσίες εδώ.
3. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω της εγκατάστασης της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αφού το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τη λειτουργία των ηλεκτρονικών προγραμμάτων και σήμερα στο ΠΟΝ Χίου το πρόγραμμα εξυπηρετούν δύο υπάλληλοι από πρόγραμμα STAGE.  Είμαστε αντίθετοι με τα προγράμματα αυτά και κάθε άλλου ανάλογου ολιγόμηνου προγράμματος, διότι είναι γνωστό ότι δημιουργούν κατά κόρον σειρές απασχολήσιμων, οι οποίοι αντί να λύνουν προβλήματα δημιουργούν επιπλέον αφού μόλις εκπαιδευτούν και αρχίσουν να αποδίδουν θα πρέπει να απολυθούν, λόγω λήξης του προγράμματος.
4. Σημειώνουμε τέλος ότι το ΠΟΝ Χίου είναι το μεγαλύτερο περιφερειακό τμήμα του Οργανισμού, αφού εξυπηρετεί κατά τους χειμερινούς μήνες 13.000 ασφαλισμένους, ενώ τους θερινούς μήνες εξυπηρετεί γύρω στους 18.000 ασφαλισμένους.
Με δεδομένα όλα αυτά τα προβλήματα, θα πρέπει η Διοίκηση άμεσα να δώσει λύσεις στη βεβαρημένη αυτή κατάσταση με την τροποποίηση και αναβάθμιση του οργανισμού ΠΟΝ Χίου, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την άμεση πρόσληψη μόνιμου διοικητικού προσωπικού που θα μπορεί να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους και να εξομαλύνει τη δυσλειτουργία που παρατηρείται σήμερα.


Για την Ε.Γ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΙΤΣΑ  ΛΥΚΟΥ                                                  ΣΤΑΘΗΣ   ΜΑΝΟΛΗΣ