Αρχική Νέα Τοπικά Παραμένει το πρόβλημα με την έλλειψη αερολιμενικών υπαλλήλων στο αεροδρόμιο της Χίου

Παραμένει το πρόβλημα με την έλλειψη αερολιμενικών υπαλλήλων στο αεροδρόμιο της Χίου

25

 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.Χίος, 16 Ιουνίου 2009Δελτίο Τύπου


Το θέμα της έλλειψης αερολιμενικών υπαλλήλων στο αεροδρόμιο της Χίου, είχε θέσει, για δεύτερη φορά, στη Βουλή, με κατάθεση σχετικής Ερώτησης, η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή.


Το πρόβλημα είναι, πλέον, ευρέως γνωστό στην τοπική κοινωνία, με τους δύο αερολιμενικούς να αναγκάζονται να εργάζονται επτά μέρες την εβδομάδα, δίχως ημέρα ανάπαυσης, από τον Μάιο του 2008.


Σε σχετική απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, δεν αποσαφηνίζεται το ερώτημα σχετικά με τη νομιμότητα του εργασιακού καθεστώτος των δύο υπαλλήλων.
Όμως, -προφανώς, μετά την πίεση που έχει ασκηθεί-,  για πρώτη φορά, και μετά από ένα χρόνο, το Υπουργείο αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα και δεσμεύεται για το αυτονόητο: την αύξηση των οργανικών θέσεων, από δύο σε τέσσερις, αλλά και για την προκήρυξη μετατάξεων υπαλλήλων, έως ότου πραγματοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις, με σκοπό την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του αερολιμένα και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.


Προσδοκώντας και αναμένοντας οι παραπάνω δεσμεύσεις να γίνουν πράξη, και, επειδή, η ολιγοήμερη απόσπαση υπαλλήλου, για τις περιόδους αιχμής και μόνο, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, είναι αυτονόητο ότι η βουλευτής θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις.Από το γραφείο τύπου