Αρχική Μαστίχα Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή για το Μουσείο Μαστίχας

Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή για το Μουσείο Μαστίχας

20

 

Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία Μουσείου Μαστίχας στη Χίο, έφερε, για δεύτερη φορά με Ερώτησή της, στη Βουλή, η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή.

Είναι γνωστό ότι έχουν, ήδη, εκπονηθεί όλες οι σχετικές μελέτες και έχουν δοθεί οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις σε οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται στα όρια του Δήμου Μαστιχοχωρίων.


Για μια ακόμη φορά, σαφής απάντηση, δεν υπάρχει στο ερώτημα που τέθηκε, για το αν η Κυβέρνηση δεσμεύεται για την υλοποίηση ενός απολύτως ώριμου έργου, με αποτέλεσμα να συμπεραίνεται ότι το έργο παραπέμπεται στις καλένδες, ενώ παρακάμπτεται ο όρος της «ανταγωνιστικότητας», ο οποίος λαμβάνεται υπόψη στο ΕΣΠΑ.


«Η πρόταση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς θα εξετασθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για τη διερεύνηση της συμβατότητας με την εθνική πολιτική και τις προτεραιότητες του Τομέα του Πολιτισμού στο ΕΣΠΑ», ενώ, παράλληλα, «επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει αυτοτελές επιχειρησιακό πρόγραμμα για τον πολιτισμό, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ», σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού.


Και βέβαια, σιγή ασυρμάτου τηρεί η Κυβέρνηση, για τις αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν κατά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Πολιτισμού, οι οποίες κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Από το γραφείο τύπου