Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ε.Ε.- Στ. Λαμπρινίδης: Σημαντική αποτυχία του Πρωθυπουργού για τη μεταναστευτική πολιτική

Ε.Ε.- Στ. Λαμπρινίδης: Σημαντική αποτυχία του Πρωθυπουργού για τη μεταναστευτική πολιτική

9

 Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μετανάστευση:


«Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέδειξαν ένα ακόμα σοβαρότατο κυβερνητικό έλλειμμα: Την ανυπαρξία αξιόπιστης μεταναστευτικής διπλωματίας.
Η κυβέρνηση απέτυχε να διασφαλίσει την έμπρακτη και, κυρίως, την νομικά δεσμευτική επίδειξη αλληλεγγύης των εταίρων προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία, αλλά και για την αποσυμφόρηση των ελληνικών μηχανισμών χορήγησης ασύλου. Αντ’ αυτής, τα συμπεράσματα του Συμβουλίου αναφέρονται απλώς στην ‘προαιρετική’ αλληλεγγύη των κρατών μελών, η οποία προφανώς θα μείνει στα χαρτιά».


Ο κ. Λαμπρινίδης υπενθύμισε ότι τον Μάιο του 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την καθοριστική συμβολή των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε νομοθετική πρόταση που προέβλεπε την ρητή υποχρέωση άλλων χωρών να στηρίξουν την Ελλάδα.


Και συμπλήρωσε: «Αν η κυβέρνηση είχε αναλάβει πρωτοβουλία για να πείσει τις άλλες κυβερνήσεις της Ε.Ε., όπως πείστηκαν οι ευρωβουλευτές των χωρών τους, τότε η δεσμευτική αλληλεγγύη θα ήταν σήμερα Ευρωπαϊκός νόμος με σημαντικά ευεργετικά αποτελέσματα για την χώρα. Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος είναι εμφανές ότι δεν το πέτυχε».