Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση Ελπίδας Τσουρή, με αφορμή τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΟΛΠ...

Δήλωση Ελπίδας Τσουρή, με αφορμή τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε.

5

 Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Εμπορική Ναυτιλία, Ελπίδα Τσουρή, με αφορμή τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Ο πελατειακός κρατισμός και ο έντονος κομματικός παρεμβατισμός αποτέλεσαν, από την πρώτη στιγμή, βασικά συστατικά στοιχεία της κυβερνητικής πολιτικής, στη διοίκηση και διαχείριση των Λιμενικών Οργανισμών.


Με πρακτικές, όπως η συμμετοχή του ?Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου? και ενός ?Υποπτεράρχου ε.α. ?, στο νέο Δ.Σ. του Ο.Λ.Π, είναι φανερό ότι ο Υπουργός ΕΝΑΝΠ, ως γνήσιος «μεταρρυθμιστής», συνεπής με τις αρχές της «επανίδρυσης του Κράτους», αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη επιχειρηµατική διαχείριση σημαντικών ανωνύμων εταιριών δημόσιου συμφέροντος, εισηγμένων μάλιστα, στο ΧΑΑ, ως μηχανισμό για ρουσφετολογικές τοποθετήσεις και διορισμούς από την εκλογική του περιφέρεια.


Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει  την ανάγκη ουσιαστικής αυτονομίας των Λιμενικών αρχών στη διοίκηση, οργάνωση και λειτουργία των λιμένων. Η λιμενική αποκέντρωση ήταν και παραμένει επιβεβλημένη, παράλληλα με την ενίσχυση του ρόλου των δημόσιων λιμενικών αρχών, με αξιοκρατική στελέχωση, ως παράγοντα διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος.