Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΜΕ: καταγγελία για υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών

ΕΛΜΕ: καταγγελία για υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών

9

 Θέμα: Υπηρεσιακές Μεταβολές Εκπαιδευτικών  (Αποσπάσεις – Μεταθέσεις – Διορισμοί)


Για ακόμη μια χρονιά το ΥΠΕΠΘ, αντιμετωπίζει τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών σαν μια «βιομηχανία μορίων», χωρίς καμία ορθολογική διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού.  Με τις μεταθέσεις που πραγματοποιηθήκαν αποδείχθηκε πως οι πίνακες των κενών και πλεονασμάτων, καταρτίστηκαν χωρίς να υπολογιστούν οι εισηγήσεις των ΠΥΣΔΕ.  Μέσα σε ένα πλαίσιο αδιαφάνειας και σκοπιμοτήτων, ο συνάδελφος οδηγείται σε ομηρία, κομματικές εξαρτήσεις και εμπαιγμό. Ακυρώνεται ο ρόλος των υπηρεσιακών συμβουλίων ΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ και δημιουργούνται πολλά προβλήματα που δυσκολεύουν τη λειτουργία των σχολείων και την εκπαιδευτική διαδικασία. 
 Στο Νομό της Χίου συγκεκριμένα, ανήκουν οργανικά στα Σχολεία της Βολισσού, Ψαρών και Οινουσσών 94 συνάδελφοι. Επίσης, 145 συνάδελφοι που είναι στη διάθεση της ΔΔΕ Χίου, δεν μισθοδοτούνται από  σχολεία  αλλά από την ΔΔΕ Χίου.
 Στα Ψαρά από τους 20 μόνιμους εκπαιδευτικούς  υπηρετούσαν την σχολική χρονιά 2008-09 μόνο οι 3.
 Στο Γυμνάσιο Βολισσού, ενώ ήταν τοποθετημένοι οργανικά 4 συνάδελφοι ειδικότητας ΠΕ19-ΠΕ20, το κενό καλύφθηκε από συνάδελφο που ήρθε στο ΠΥΣΔΕ Χίου με απόσπαση.
Στις σχολικές μονάδες Οινουσσών, ενώ ήταν τοποθετημένοι οργανικά 6 συνάδελφοι ειδικότητας ΠΕ11 και η κεντρική υπηρεσία είχε φροντίσει να υπάρχουν αρκετοί υπεράριθμοι στην Α Χίου το κενό καλύφθηκε με 2 ωρομίσθιους.
Σας επισυνάπτουμε σχετικό έγγραφο με τις υπηρεσιακές μεταβολές.
Άραγε   και στην διαδικασία των αποσπάσεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες, προτεραιότητα του Υπουργείου θα είναι οι  αποσπάσεις με  κομματικές σκοπιμότητες ή οι  αποσπάσεις με γνώμονα την  ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων;


Για το Δ.Σ
 
            Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γ. Γραμματέας


         Μπριλής Ιάκωβος                                           Καραβασίλης Σταύρος