Αρχική Πολιτισμός Ομηρική Ακαδημία και φέτος

Ομηρική Ακαδημία και φέτος

6


 Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται από τη EUROCLASSICA, (όμιλος ευρωπαϊκών εταιρειών καθηγητών κλασσικών γλωσσών και πολιτισμών) και της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, η ετήσια παγκόσμια φιλολογική σύνοδος, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και υπό την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.
Αποτελεί ίσως το λαμπρότερο επιστημονικό, πολιτιστικό συνέδριο, ύψιστης εθνικής σημασίας. Συμμετέχουν Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου, διδάκτορες, ερευνητές, φοιτητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και από ολόκληρο τον κόσμο.
Οι σύνεδροι εντρυφούν στα Ομηρικά έπη και στην ελληνική γραμματεία, γλώσσα, ιστορία, πολιτισμό στη διαχρονική τους αξία. Επισκέπτονται αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους στην Ελλάδα και τη Χίο, με κορύφωση τη Δασκαλόπετρα, όπου κατά παράδοση δίδαξε ο Όμηρος τους μαθητές του Ομηρίες, τον Δήμο Αμανής, τη Βολισσό με το Κάστρο και κατά την παράδοση το σπίτι του Ομήρου.
Από πλευράς επιστημονικής το συνέδριο περιλαμβάνει τρεις κύκλους σπουδών 1) Τμήμα Ελληνιστικών με κύριο θέμα: Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 2) Τμήμα φοιτητών με θέμα: ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ και 3) Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού.
Βεβαίως κι άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, άλλων ειδικοτήτων, κάνουν βαρυσήμαντες ανακοινώσεις, με αναφορά στον Όμηρο και τα έπη του. Γίνονται επιστημονικές ξεναγήσεις από ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές, συγγραφείς.
Οι ανακοινώσεις δημοσιεύονται σε πρακτικά τα οποία εκδίδονται από καιρού εις καιρόν, ώστε να γίνουν κοινό κτήμα όλης της ανθρωπότητας και κοινός παρανομαστής όλων των ανθρώπων. Το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ προβάλλει τη χώρα μας και τον πολιτισμό της παγκοσμίως.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 18 Ιουνίου 2009