Αρχική Απόψεις Aρθρα Ιάκωβος Μπριλής: Ας μη καθυστερεί η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ στο Φραγκομαχαλά

Ιάκωβος Μπριλής: Ας μη καθυστερεί η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ στο Φραγκομαχαλά

12

 ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑΣ : Ας μη  καθυστερεί η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ!!!



 

Πάει μήνας και παραπάνω που τελείωσε το γεφύρι στον Άγ. Αρτέμιο  κυκλοφορούν οχήματα στον Περιφερειακό δρόμο. Ωστόσο εμείς στο Φραγκομαχαλά περιμένουμε την περιβόητη ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ του κεντρικού μας δρόμου.
Κολλήσαμε όμως  τώρα στο να γίνει η ολοκλήρωση των διαγραμμίσεων και η παραλαβή τυπικά από τους μηχανικούς του Δήμου Χίου του  έργου του περιφερειακού δρόμου στο τμήμα του Αγίου Αρτεμίου!  Αυτή ήταν  η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών σε συνάντησή μας περί τις 10 Ιουνίου που τον επισκεφθήκαμε σαν αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΔΕΣΜΟΥ με αφορμή την έκφραση από την Τροχαία προειδοποίησης για έκδοση κλήσεων σε παρκαρισμένα οχήματα επί της οδού Αγ. Μαρκέλλης μετά από επώνυμη καταγγελία.
Εκείνο πάντως  που τονίσαμε πως μας καίει άμεσα και πρέπει να το καταλάβει οπωσδήποτε η Δημοτική μας Αρχή είναι πολύ απλό. Ο καιρός περνά, το καλοκαίρι τρέχει και η κίνηση έχει πάλι αυξηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις επί των οδών κ. Μονομάχου και Αγ. Μαρκέλλης.
Δηλαδή πάμε να πάρουμε στην πλάτη και το καλοκαίρι του 2009 δίχως αποτέλεσμα ενώ τώρα υπάρχει ο Περιφερειακός δρόμος!
Ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποιοι που μας  χαρακτηρίζουν  ως ανυπόμονους πολίτες. Όμως η υπομονή μας ξεπέρασε τα 25 χρόνια γκρίνιας που σύσσωμοι οι κάτοικοι  Φραγκομαχαλά φωνάζουμε γι αυτό το ζήτημα. Έχουμε στείλει γράμματα και επιστολές στον κ. Τσίφτη   για τον Περιφερειακό δρόμο, έχουμε κάνει αμέτρητα δημοσιεύματα  Ζητούμε επιτέλους λύση όσο γίνεται γρηγορότερα.
  Στη συνάντηση με τον κ. Αντιδήμαρχο , συζητήσαμε την πρόταση του κ. Διευθυντού της Τροχαίας  να αποταθούμε σαν Σύλλογος ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ , σε ειδικό συγκοινωνιολόγο για να φτιάξει ένα τοπικό σχέδιο κυκλοφορίας της περιοχής.  Σ΄ αυτό ο κ. Καζάνας μας είπε διαβεβαίωσε ότι χρειάζεται τέτοια μελέτη και ασφαλώς θα διευκολυνθεί ο Δήμος αν την έχει στα χέρια του. Εμείς αυτό θα το εξετάσουμε σύντομα στο ΔΣ και θα αποφασίσουμε. Αν το  κάνουμε,   θα είναι  για να βοηθήσουμε την εξεύρεση λύσης. Απαιτείται όμως  ο Δήμος Χίου να εφαρμόσει την μελέτη του συγκοινωνιολόγου και να μη την κρύψει στο συρτάρι του. Πώς αλλιώς νοείται να ξοδέψει ο Σύλλογος για μια μελέτη που πρέπει να επιβαρυνθεί ο Δήμος Χίου και μετά να μη της δοθεί σημασία;
Βέβαια πάλι σε χρονοβόρες διαδικασίες με έξοδα και μελέτες θα μπλεχτούμε και τρέχα γύρευε…
Εν κατακλείδι λέμε, ας μη χρονοτριβούμε .Ας προχωρήσουμε στην ουσία  που είναι η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ βάσει σχεδίου των τεχνικών Υπηρεσιών  για να μη κυλά άλλο ο καιρός γιατί μελέτη της μελέτης … μας  βρήκαν  τα γεράματα!
                                                                        Ιάκωβος Γ. Μπριλής
                                          Αντιπρόεδρος ΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ.