Αρχική Νέα Τοπικά ΕΣΗΕΠΗΝ: 2ώρη στάση εργασίας την Τρίτη- στήριξη στους εργαζομένους του ΕΛ, ΤΥΠΟΥ

ΕΣΗΕΠΗΝ: 2ώρη στάση εργασίας την Τρίτη- στήριξη στους εργαζομένους του ΕΛ, ΤΥΠΟΥ

4


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων εκφράζει την ολόθερμη συμπαράσταση του στους συναδέλφους της Αθήνας και χαιρετίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με αφορμή την  αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης ιδιοκτησίας Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου.
Η αναστολή έκδοσης των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής», η αναστολή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «City» και του ειδησεογραφικού πόρταλ «e-tipos.com» αφήνουν χωρίς δουλειά 450 συναδέλφους, σε μια περίοδο σκληρής δοκιμασίας των εργαζομένων στον Τύπο αλλά και μετωπικής επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.
Το κλίμα ανασφάλειας που επιχειρούν να διαμορφώσουν οι εργοδότες, η σταθερή τους προσήλωση στο στόχο να μετακυλήσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και η επιδίωξη τους να ανατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις θέτοντας εν αμφιβόλω το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα στην πλήρη απασχόληση και στην  κανονική ασφάλιση, βρίσκουν καθολικά αντίθετους τους εργαζομένους.
Η απόφαση λουκέτου στο συγκρότημα του «Ελεύθερου Τύπου» αποτελεί κορυφαία επίδειξη αναλγησίας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, κυριολεκτικώς εν μια νυκτί, έμειναν άνεργοι, με το μέλλον των ίδιων και των οικογενειών τους δυσοίωνο. Ως εδώ και μη παρέκει. Ήρθε η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο ενωμένοι να σταθούμε απέναντι στην λαίλαπα που μας απειλεί.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ με την ευκαιρία υπενθυμίζει την ομόφωνη απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των μελών της σύμφωνα με την οποία κάθε απόλυση συναδέλφου θα σημαίνει αυτομάτως και απεργία στο μέσο από το οποίο απολύεται. Η απάντηση όλων μας θα είναι ενιαία, δυναμική και ανυποχώρητη.
Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ εκφράζοντας την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα της ΕΣΗΕΑ και των συναδέλφων της Αθήνας κηρύσσει για αύριο Τρίτη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.