Αρχική Πολιτισμός Σεμινάριο κρουστών από την “ΚΑΛΛΙΟΠΗ” στα Καρδάμυλα με τους Β. Καρίπη, Σ....

Σεμινάριο κρουστών από την “ΚΑΛΛΙΟΠΗ” στα Καρδάμυλα με τους Β. Καρίπη, Σ. Γανιάρη

55

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΙΠΗ, ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΑΝΙΑΡΗ
PERCUSSIONS SEMINAR, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ & ΑΦΡΟΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΑ ΚΡΟΥΣΤΑ 1-4 ΙΟΥΛΙΟΥ 09
“CALLIOPE ARTS SPACE” IN CHIOS, GREECE – “ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ” ΣΤΗ ΧΙΟΓια τρίτη συνεχή χρονιά οργανώνουμε το τετραήμερο σεμινάριο παραδοσιακών και αφροαμερικάνικων κρουστών, από την Τετάρτη 1 ως το Σάββατο 4 Ιουλίου 2009 στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Φεγγάρια του Κόσμου στα Σπήλια» που πραγματοποιούνται κοντά σε κάθε πανσέληνο του καλοκαιριού στα Καρδάμυλα της Χίου.

Στο σεμινάριο διδάσκουν οι εξαιρετικοί μουσικοί Βαγγέλης Καρίπης και Σωκράτης Γανιάρης.
Eίναι εντατικό και περιλαμβάνει 24 ώρες διδασκαλίας. Παρ’ όλα αυτά η περσινή μας εμπειρία έδειξε πως υπήρξε χρόνος για δημιουργία καλοδιάθετης παρέας, συζητήσεων κάτω από το φως του φεγγαριού, μπάνιο στο Γιόσωνα και το Ναγό -τις πανέμορφες παραλίες του χωριού- και λουκούλλεια γεύματα μετά μουσικής στις τοπικές ταβέρνες.


Αναλυτικότερα διδάσκονται:


1. Παραδοσιακά κρουστά με το Βαγγέλη Καρίπη


Τουμπελέκι, Darbuka, Ρεκ, Bendir


2. Αφροαμερικάνικα κρουστά με το Σωκράτη Γανιάρη


Congas, Timbales, Shakers, Βongos


3. Eργαστήριο “Ρυθμός – έκφραση – ισορροπία ατόμου με το σύνολο” με το Νίκο Σουλιώτη


Τα θέματα που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν:


Eισαγωγή στο παίξιμο, στάση, τεχνικές, ρυθμικά σχήματα, ασκήσεις και πρακτική εφαρμογή στα όργανα, ειδικά εφέ, συνδυασμοί τεχνικών, ομαδικό παίξιμο και συντονισμός προετοιμασία για συναυλία, εσωτερική εξισορρόπηση και χαλάρωση με κρουστά.

 


To σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με συναυλία το Σάββατο 4 Ιουλίου, στο ανοιχτό θέατρο του Ξενώνα Σπήλια, στον ομόνυμο μεσαιωνικό οικισμό του χωριού. Θα συμμετέχουν όσοι παρακολούθησαν τα φετινά εργαστήρια, ο Βαγγέλης Καρίπης, ο Σωκράτης Γανιάρης, ο Νίκος Σουλιώτης με και προσκεκλημένους μουσικούς τους Γιώργο Μακρή στη γκάιντα και το καβάλ και Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα.

Ώρες διδασκαλίας (10πμ – 1μμ & 5-9:30μμ, Tετάρτη – Σάββατο πρωί)


Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως τη Δευτέρα 8 Ιουνίου.


Λόγω του περιορισμένου αριθμού κλινών θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας της υποβολής αιτήσεων. Η συμμετοχή θα κατοχυρώνεται με καταθεση του συνολικού ποσού του κόσους του εργαστηρίου.


Πληροφορίες 2271025189, 6982382667 και callliarts@yahoo.gr Καλλιόπη Λιαδη