Αρχική Νέα Τοπικά Μεταφορά ασθενούς με ΕΚΑΒ

Μεταφορά ασθενούς με ΕΚΑΒ

5

 25χρονος μεταφέρθηκε την Πέμπτη (25/6) τα ξημερώματα, περί τις 2.00 το πρωί, στο Νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε εγκεφαλικό, που σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διοίκηση του Σκυλίτσειου ευτυχώς δεν ήταν ισχυρό.
 Ο νεαρός που έχει βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό , μεταφέρθηκε γύρω στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Γιάννη Ξενάκη, το περιστατικό αυτό μπορούσε να αντιμετωπιστεί και στη Χίο, όμως για προληπτικούς λόγους θεωρήθηκε φρόνιμο να φύγει Αθήνα.
Όσο για το γεγονός ότι καθυστέρησε τόσες ώρες η διακομιδή του ασθενή, ο ίδιος είπε ότι όταν γιατρός έκανε τη διάγνωση και είπε να γίνει διακομιδή, μίλησε κατ’ ευθείαν με το ΕΚΑΒ, αλλά επειδή το περιστατικό δεν θεωρήθηκε υπέρ επείγων το άφησαν για το πρωί. Για να μπορέσουν λοιπόν να του παρέχουν οποιαδήποτε πιθανή βοήθεια χρειαστεί γιατροί ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν στη Χίο μεταφέρθηκε τελικά χτες το πρωί Αθήνα.
Πάντως το θέμα πήρε διάσταση στις πρωινής εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών όπου συγγενικά και φιλικά άτομα του ασθενούς φαίνεται πως κατήγγειλαν το γεγονός ότι μετά από 7ώρο περίπου πραγματοποιήθηκε η διακομιδή.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 26/6/2009 (DIMOKRATIKI.ORG)