Αρχική Νέα Τοπικά Εγκαίνια με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Εγκαίνια με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

17

 ΚΑΛΕΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ)


Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ το Σάββατο το πρωί 4 Ιούλη ’09.


      Η γραμματεία Χίου του ΠΑ.ΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μ’ αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης κ.Χατζηδάκη για τα εγκαίνια της νέας μονάδας της ΔΕΗ.
      ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ:
       Α)Στις αποφάσεις της κομισιόν της Ε.Ε. και της κυβέρνησης της ΝΔ, για την εφαρμογή των αντιλαϊκών και αντεργατικών  πολιτικών , που χει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν οι εργαζόμενοι την οικονομική κρίση ,που δημιούργησαν οι καπιταλιστές.
      Συγκεκριμένα:  Φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, αυξήσεις στα καύσιμα, τέλη στα καρτοκινητά και γενίκευση των απολύσεων, εκ περιτροπής εργασία, ελαστικές μορφές απασχόλησης, αύξηση της ανεργίας, αύξηση των ορίων ηλικίας , πάγωμα μισθών και συντάξεων και παραπέρα ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση της υγείας, παιδείας, πρόνοιας κ.α
      Β) Στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, παραδίδοντας την κερδοφορία της  στρατηγικής σημασίας για το λαό ενέργεια στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Στην παραπέρα υποβάθμιση του εργοστασίου της ΔΕΗ και των υπηρεσιών, με τη σταδιακή σκόπιμη μείωση του προσωπικού κατά 50% ,τη  ραγδαία αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας, την υποβάθμισή και την εγκατάλειψη των περιφερειακών γραφείων της ΔΕΗ, τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της σε ιδιωτικά συνεργεία κ.α..
      Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλόγιστης σπατάλης –μεσούσης της οικονομικής κρίσης για τα λαϊκά εισοδήματα – είναι οι προσπάθειες εξωραϊσμού (δημιουργία γκαζόν ) που επιχειρούνται τις τελευταίες μέρες από ιδιωτικά συνεργεία εργολάβων στο εργοστάσιο της ΔΕΗ , προκειμένου να εμφανίσουν μια εναλλακτική εικόνα στον κ. Υπουργό απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.
     Γ) Ενάντια στους πολιτικά  υπευθύνους για το εργατικό έγκλημα σε βάρος της δημοσιογράφου ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που οδηγήθηκε στην αναπηρική καρέκλα προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη, οι μετοχές και οι επενδύσεις των μεγαλομετόχων της ιδιωτικής ΔΕΗ.
 Υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι υπουργοί, και πολιτικοί προϊστάμενοι της ΔΕΗ που σήμερα οχυρώνονται πίσω από νομικά τερτίπια για να παραγραφεί το εργατικό ατύχημα και να ξεμπερδεύουν με την ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και την οικογένεια της . Ο ι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος που θα βρίσκονται στην Χίο και πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

                                                                                         ΧΙΟΣ  276/2009