Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Λύση καταλήψεων- Μετακομίζει το ΤΕΕ

Λύση καταλήψεων- Μετακομίζει το ΤΕΕ

30


{fnc titlos} Με φως στην άκρη του τούνελ της… μεταστέγασης των μαθητών φαίνεται ότι θα ξεκινήσει η πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη. Η κατάληψη από τους σπουδαστές του ΚΕΤΕΚ των σχολών του ΟΑΕΔ, που ξαφνικά εμφανίστηκαν αρνητικοί στο να φιλοξενήσουν τους συναδέλφους τους από το 1ο ΤΕΕ, έληξε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ύστερα από παρέμβαση του Δ/ντή KETEK του OAEΔ Γιάννη Bουρλιωτάκη. Οι καταληψίες νωρίτερα δεν άφησαν να ξεφορτωθούν φορτηγά με πράγματα του 1ου ΤΕΕ, κάτι που αναμένεται να γίνει από αύριο.
Πάντως τα πνεύματα δεν έχουν ηρεμήσει πλήρως αφού οι μαθητές στο 1ο ΤΕΕ συνεχίζουν -σύμφωνα με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων- την κατάληψη αφού παραμένει ανοικτό το θέμα της αποστολής πέντε λυόμενων αιθουσών ώστε να στεγαστούν τα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλος Καλογεράκης δεν έδειξε αισιόδοξος ότι θα είναι αρκετά πριν τα Χριστούγεννα έτοιμες οι λυόμενες αίθουσες ώστε να γίνουν εκεί τα μαθήματα. Πάντως ο ίδιος μαζί με το Διευθυντή του 1ου ΤΕΕ θα συνεχίζουν σήμερα την εξέταση του νέου ωρολόγιου προγράμματος, αφού το σχολείο θα λειτουργεί σε τρία διαφορετικά σημεία: ΟΑΕΔ, Στρατήδαινα, νέα πτέρυγα ΤΕΕ.
Προβλήματα υπήρξαν όμως την προηγούμενη εβδομάδα και με το 2ο ΤΕΕ το οποίο μεταστεγάστηκε στο 3ο Γυμνάσιο. Εκεί σε δυσάρεστη θέση βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί που τους παραχωρήθηκαν για γραφεία οι παλιές τουαλέτες στο υπόγειο.
Σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη και εκεί βρέθηκε λύση. Μια άλλη αίθουσα παραχωρήθηκε στους καθηγητές και η επίμαχη… αφού πρώτα σοβαντίστηκε θα χρησιμοποιηθεί ως γραφείο διευθυντή.
Η υπόθεση πάντως με τη μεταστέγαση των σχολείων, εκκρεμεί ο ερχομός λυόμενων αιθουσών και στα 3ο-8ο δημοτικά, δείχνει την αδυναμία της νυν δημοτικής αρχής Χίου να φροντίσει εγκαίρως για εξεύρεση λύση. Από την ώρα που προχωρούσε τη μελέτη για συντήρηση των σχολείων έπρεπε να έχει αποφασίσει πως θα έλυε το θέμα της μεταστέγασης, που δυστυχώς φάινεται ότι δεν απασχόλησε σοβαρά ούτε τη Δημοτική επιτροπή Παιδείας Δήμου Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓια αποζημιώσεις ψάχνει ο Θ. Βαρίνος
Επόμενο άρθροΜαθήματα βιβλιοφαγίας!