Αρχική Πολιτισμός Διαγωνισμός Γκράφιτι από το 1ο ΕΠΑΛ

Διαγωνισμός Γκράφιτι από το 1ο ΕΠΑΛ

26

 
Στα πλαίσια του διαγωνισμού γκράφιτι που διοργάνωσε η εφημερίδα “Διάλειμμα” που εκδίδεται από το 1ο ΕΠΑΛ πραγματοποιείται στις 29 και 30 Ιουνίου η αναπαραγωγή των εικαστικών προτάσεων στους εσωτερικούς τοίχους της αυλής του 1ου ΕΠΑΛ.


Αναλυτικότερα ο διαγωνισμός είχε σαν στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις μέσα από την τέχνη του γκράφιτι. Οι μαθητές που ενδιαφέρθηκαν και ασχολούνται με το γκράφιτι έχουν την δυνατότητα να αναπαράγουν τις ιδέες τους ζωγραφίζοντας τοίχους της αυλής του σχολείου. Τα έξοδα για τα υλικά και τις μπογιές καλύφθηκαν από την σχολική επιτροπή.


Πιστεύουμε ότι το σχολείο πρέπει να αποτελεί ένα δυναμικό κύτταρο στη τοπική κοινωνία, που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφράζουν ενδιαφέροντα, κλίσεις, ανησυχίες και να μην έχει μόνο στόχο την παροχή γνώσεων. Άλλωστε στα ΕΠΑΛ η ύπαρξη Τομέων και Ειδικοτήτων δίνει τη δυνατότητα έκφρασης ενδιαφερόντων και κλήσεων των μαθητών, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων συνδυάζονται με δεξιότητες και γνώσεις που παρέχονται στα αναλυτικά προγράμματα των ειδικοτήτων.


Ευελπιστούμε ότι ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.


Για το 1ο ΕΠΑΛ


Γραφείο Σύνδεσης


Επικοινωνία:
τηλ. 2271020048