Αρχική Νέα Τοπικά ΝΤ ΑΔΕΔΥ απαντά σε ΟΑΕΔ

ΝΤ ΑΔΕΔΥ απαντά σε ΟΑΕΔ

19

 Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ροδοκανάκη & Ομήρου (1ος όροφος)
82100 ΧΙΟΣ                                                               Χίος   22 Ιουνίου 2009
                                                   
Προς: Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μετά την επιστολή-απάντηση της Ομοσπονδίας σας, η οποία έφθασε στο Ν.Τ. Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεκαπέντε (15) μέρες μετά τη δημοσίευσή της στον τοπικό μας τύπο, και παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα ως σήμερα στον τοπικό Ο.Α.Ε.Δ., έχομε να δηλώσουμε τα παρακάτω:
1. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ομοσπονδία, μετά από τόσα χρόνια που το τμήμα του ΟΑΕΔ στη Χίο ταλανίζεται με σωρεία προβλημάτων, κινητοποιήθηκε όχι για την επίλυσή τους, αλλά για να «ψέξει» το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ που τόλμησε να φέρει ξανά στο προσκήνιο αυτά τα προβλήματα.  Πού ήταν η Ομοσπονδία στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των συναδέλφων να επισκεφθούν το νομό;
2. Επίσης η Ομοσπονδία καταγγέλλει το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ για «βιαστικά και μη αξιόπιστα συμπεράσματα», την ώρα που η τοπική κοινωνία ταλαιπωρείται χρόνια και γινόμαστε αποδέκτες πληθώρας μηνυμάτων μη εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας από υπαλλήλους και πολίτες.
3. Δεν θεωρούμε δόκιμο να επικαλείστε κανόνες ηθικές τάξης γιατί δεν κληθήκατε από τον Ν.Τ. στη συζήτηση για τα προβλήματα του ΟΑΕΔ στη Χίο, ενώ εσείς οι ίδιοι σε προσκλήσεις των συναδέλφων σας ουδέποτε ενδιαφερθήκατε να επισκεφθείτε το Τμήμα Χίου του ΟΑΕΔ, προκειμένου να διαπιστώσετε τα προβλήματα στη λειτουργία του.  Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο συνδικαλισμός δεν κηδεμονεύεται, ούτε και το Νομαρχιακό Τμήμα που δρα στα πλαίσια του Νομού για τη λύση προβλημάτων που προκύπτουν.
4. Τις ευθύνες που αποποιείστε και επιρρίπτεται στο Ν.Τ. για τη στάση του στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα έπρεπε να τις αναζητήσετε στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, που κώφευε και κωφεύει σε κάθε ενημέρωση από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας για τα προβλήματα και τη δυσλειτουργία της υπηρεσίας στη Χίο, καθώς και στους κομματικούς παράγοντες της Ν.Δ. και στις παρεμβάσεις τους, που ευθύνονται για αυτό το κλίμα.
5. Λίγο αργά και θέτοντας ως προμετωπίδα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, «επισείουν» επί της κεφαλής των υπαλλήλων της τοπικής υπηρεσίας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Κλείνοντας θέτουμε το ερώτημα, εσείς κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου γνωρίζετε που βρίσκεται το νησί μας  ή εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία απαντήσατε στα όσα καταγγείλαμε;


Καταγγέλλουμε ομόφωνα ως απαράδεκτη την επιστολή σας προς το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ και ελπίζουμε ότι οι συμμετέχοντες στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας θα κατανοήσουν το ρόλο τους και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αλλά και του συνδικαλιστικού καθήκοντος, που είναι η υπεράσπιση του δίκαιου των εργαζομένων και όχι η κάλυψη καταστάσεων κατά το δοκούν των διοικούντων.


Για την Ε.Γ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΛΙΤΣΑ  ΛΥΚΟΥ                                                  ΣΤΑΘΗΣ   ΜΑΝΟΛΗΣ