Αρχική Νέα Τοπικά Γ. Κοσμίδης για τη λειτουργία των νέων μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής

Γ. Κοσμίδης για τη λειτουργία των νέων μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής

21

 Ξεκίνησε η λειτουργία των Νέων Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής στον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής της ΔΕΗ στη Χίο.
   
     Στις 29.06.09 ο Βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Ιωάννης Κοσμίδης επισκέφθηκε το Σταθμό Παραγωγής της ΔΕΗ στη Χίο. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον κ. Άγη Τσιλίμη, Δ/ντή του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Χίου, τους συνεργάτες του και τους εργαζομένους, για τα ζητήματα λειτουργίας του Σταθμού αλλά και για την τοποθέτηση και λειτουργία των νέων μονάδων παραγωγής.
    Μετά την συνάντηση ο κ. Ιωάννης Κοσμίδης προέβη στην παρακάτω δήλωση:
    «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης των νέων μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Χίου. Με την έναρξη λειτουργίας των Νέων Μονάδων συνολικής ισχύος 28 MW η εγκαταστημένη ισχύς του Σταθμού ανέρχεται σε 80 MW περίπου. Η ισχύς αυτή καλύπτει τις σημερινές και μελλοντικές ενεργειακές ανάγκες του Νομού Χίου.
Η λειτουργία του Σταθμού είναι σύμφωνη με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και, με τις φιλότιμες προσπάθειες του Διευθυντή, των στελεχών και των εργαζομένων του Σταθμού καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια με καινοτόμους μεθόδους για εξοικονόμηση καυσίμων. Η συνολική επένδυση ανήλθε σε 40 εκατ. ευρώ.
Με την εγκατάσταση και την έναρξη λειτουργίας των νέων μονάδων η Χίος, τα Ψαρά και οι Οινούσσες αποκτούν ενεργειακή επάρκεια, βασική προϋπόθεση για την αναπτυξιακή πορεία τους.
Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Χατζηδάκη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κωστή Μουσουρούλη και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Καθηγητή κ. Τάκη Αθανασόπουλο για το ενδιαφέρον που έδειξαν σε όλες τις φάσεις εκτέλεσης του έργου. Η συμβολή τους υπήρξε καθοριστική. Η ενεργειακή θωράκιση των νησιών μας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και σήμερα η δέσμευση αυτή γίνεται πραγματικότητα».


Από το Γραφείο Τύπου
του Βουλευτή Χίου Ιωάννη Κοσμίδη