Αρχική Απόψεις Aρθρα Αλέκος Γαϊτάνος: Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, ανανέωσαν την ελπίδα στο ΟΡΑΜΑ

Αλέκος Γαϊτάνος: Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, ανανέωσαν την ελπίδα στο ΟΡΑΜΑ

7

 Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΦΑΙΔΡΑ


ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ!


      Ζεστό το απόγευμα του Ιούλη, ζέση και στις καρδιές των αριστερών που συνέρρευσαν  στη Φαίδρα. Και ήταν πολλοί, από όλες τις ηλικίες. Ανάμεσα τους ο μπάρμπα Μιχάλης της Αντίστασης με τα άσπρα μαλλιά, ο Διονύσης, ο Παντελής και τ’ άλλα παιδιά από τη γενιά του Δεκέμβρη, όλοι εκεί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.
      Να μιλήσουν, να κοιταχτούν στα μάτια. Να εξωτερικεύσουν τα εσώψυχά τους, να βγάλουν τις πίκρες, τα παράπονα τους. Όλα εκείνα που τους κάνουν θυμωμένους. Όχι για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό που δεν ταίριαζε στις προσδοκίες των αριστερών πολιτών και έφερε τις δεξιές ξενοφοβικές δυνάμεις στο προσκήνιο της πολιτικής.
      Δεν τσαλακώνουν τα δύσκολα τους αριστερούς. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Δύσκολο το διάβα που επέλεξαν είναι το μόνο που τους οδηγεί στην Ιθάκη τους, τον άλλο κόσμο τον εφικτό, με τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη.
      Η περηφάνια, που κάποιοι βάλθηκαν να τους αμφισβητήσουν, τους θύμωσε. Οργή για ανάξιες ηγεσίες, αναντίστοιχες των καιρών και της συγκυρίας, που επέτρεψαν να τρωθεί το κύρος, η αισθητική, η ποιοτική υπεροχή της Αριστεράς έναντι των άλλων. Η αμφισβήτηση της πεποίθησης του κόσμου ότι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι. Ότι δεν σφάζονται στην αριστερά για καρέκλες και οφίτσια. Η επαπειλούμενη τιμή της Αριστεράς όργισε τους αριστερούς. Όλα τα άλλα τους πείσμωσαν.
      Βρέθηκαν οι αριστεροί στη Φαίδρα όχι για να αποτίσουν φόρο τιμής στον κλυδωνιζόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αρμόζει σε αυτούς η μεμψιμοιρία.
      Να συνεχίσουν τον αγώνα αποφάσισαν. Να ανανεώσουν την ελπίδα στο όραμα .Με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ενωτικό τους εγχείρημα. Το πολιτικό υποκείμενο για την ευόδωση των στόχων τους.
Για αυτό μαζεύτηκαν…


                                                                                                                       Αλέκος Γαϊτάνος
                                                                                                                      Επικεφαλής Ε.Α.Κ