Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή για τη λειτουργία Οίκου Ναύτου Χίου

Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή για τη λειτουργία Οίκου Ναύτου Χίου

7

 Ερώτηση
προς
την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
και τον
τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής ΠολιτικήςΘέμα: Λειτουργία Οίκου Ναύτου Χίου


Το παράρτημα του Οίκου Ναύτου Χίου εξυπηρετεί 14.000 ασφαλισμένους, αφού είναι γνωστός ο μεγάλος αριθμός ναυτικών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, στη Χίο. Τα τελευταία χρόνια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω ΠΟΝ οξύνονται, εξαιτίας, κυρίως, της έλλειψης προσωπικού.


Αλλεπάλληλες είναι οι επιστολές διαμαρτυρίας του Συλλόγου Συνταξιούχων ναυτικών Χίου για τη δυσχερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Σε απάντησή της, η Διοίκηση του Οίκου Ναύτου, αναφέρει ότι το προσωπικό του ΠΟΝ Χίου ανέρχεται σε 14 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των ιατρών και του βοηθητικού προσωπικού, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον Οργανισμό του 2002, πρέπει να υπηρετούν συνολικά, 20 εργαζόμενοι.
Σήμερα, το ΠΟΝ Χίου, ουσιαστικά, εξυπηρετείται από 4 διοικητικούς υπαλλήλους, αφού οι δύο πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν άμεσα και μια απουσιάζει, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με άδεια άνευ αποδοχών.
Παράλληλα, απασχολούνται δύο υπάλληλοι stage και τρείς βοηθητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι, πολλές φορές, με ημερήσιες διαταγές διεκπεραιώνουν καθήκοντα πέραν των αρμοδιοτήτων τους.


Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί


1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού στο ΠΟΝ Χίου;


2. Έχουν προκηρυχτεί νέες θέσεις διοικητικού προσωπικού; Εάν, ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία;


3. Λόγω των αυξημένων αναγκών του ΠΟΝ Χίου προκύπτει η ανάγκη  ενός ακόμη ελεγκτή ιατρού. Υπάρχει σχεδιασμός για την πρόσληψή του; Εάν, ναι, σε ποιό στάδιο  βρίσκεται;02 Ιουλίου 2009
Η ερωτώσα βουλευτήςΕλπίδα Τσουρή