Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη Τσουρή στο Π.ΟΝ Χίου

Επίσκεψη Τσουρή στο Π.ΟΝ Χίου

9

 Δελτίο Τύπου


Τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτου Χίου και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εξυπηρέτησή τους, από την πλευρά των εργαζόμενων, διαπίστωσε με επιτόπια επίσκεψή της, σήμερα το πρωί, η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή.


Σε μια, κατά τ’ άλλα τυπική ημέρα συναλλαγής με το κοινό, δεκάδες ασφαλισμένων, οι περισσότεροι εκ των οποίων συνταξιούχοι, περίμεναν επί ώρες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, στο παράρτημα, που λίγα χρόνια πριν χαρακτηριζόταν ως υπόδειγμα στην Ελλάδα.
Η έλλειψη προσωπικού, είναι εμφανής, όταν από τους επτά διοικητικούς υπαλλήλους, οι δύο αποχωρούν με σύνταξη και μια, ακόμα, απουσιάζει, για οικογενειακούς λόγους, έξι μήνες το χρόνο. Κατά συνέπεια το ΠΟΝ Χίου εξυπηρετείται, ουσιαστικά, από 4 διοικητικούς υπαλλήλους και δύο εργαζόμενους μέσω stage, οι οποίοι, όλοι, χειρίζονται Η/Υ, αλλά καλούνται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες 14.000 ασφαλισμένων! Σύμφωνα με τον Οργανισμό του ΠΟΝ Χίου, προβλέπονται, συνολικά, είκοσι εργαζόμενοι (διοικητικό προσωπικό και γιατροί).
Σημαντική, επίσης, είναι η έλλειψη ελεγκτή ιατρού.


Αντί να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, οι εργαζόμενοι είδαν έκπληκτοι δημοσιευμένα τα ονόματά τους στον τοπικό τύπο, σχετικά με τον καταλογισμό προστίμων, ως αποτέλεσμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την απώλεια ποσού από το ταμείο.


Η προσπάθεια για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στο χιώτη ναυτικό και την οικογένεια του δεν μπορεί να προχωρήσει με την εξουθένωση του υπάρχοντος προσωπικού και δεν πρέπει να μείνει σε εξαγγελίες.
Μια απλή επίσκεψη στο ΠΟΝ Χίου, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.