Αρχική Νέα Τοπικά Ικανοποίηση Μουρούνα για επιδότηση αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑΧ

Ικανοποίηση Μουρούνα για επιδότηση αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑΧ

9

 Την ικανοποίησή του έξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Γιάννης Μουρούνας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. (2/7) διότι η επιδότηση για την αφαλάτωση βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο και αναμένεται την προσεχή Δευτέρα να υπογράψει ο υπουργός Εσωτερικών.
   Πρόκειται για επιδότηση, που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνει κάποιο έργο, ύψους 1.326.000 €.
   «Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά επιδοτούμενη ΔΕΥΑΧ και Δήμο», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και λέγοντας ότι η επιδότηση θα είναι προς όφελος του δημότη.
   «Για αρκετά χρόνια θα πρέπει να μη μεταβληθούν τα τιμολόγια ύδρευσης, ενώ με το ποσό αυτό μπορούμε να δείξουμε και το ανθρώπινο πρόσωπο της ΔΕΥΑΧ σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.
   Στη συνέχεια όμως ανέβασε τους τόνους και έκανε λόγο για κάποιους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα και να μην πάρει ο Δήμος και κατά επέκταση η ΔΕΥΑΧ τη χρηματοδότηση. «Είναι άθλιο να προσπαθούν να το σταματήσουν. Κάποιοι συνεδριάζουν για να σταματήσουν τη χρηματοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρούνας.
   Παρόλα αυτά κανένας μέλος του Δ.Σ. δεν ζήτησε περαιτέρω εξηγήσεις, γεγονός που ανάγκασε τους δημοσιογράφους να ζητήσουν πληροφορίες και αν πρόκειται για την αντιπολίτευση που προσπαθεί να βάλει εμπόδια.
   Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ αρνήθηκε την όποια επιπλέον πληροφορία λέγοντας ότι αυτοί «δεν θα πετύχουν τίποτα, αλλά αντίθετα θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα».
  
   Σχόλιο Λυπαρή
   «Δικαιωνόμαστε για την πολιτική μας. Όταν εμείς μιλούσαμε για την αφαλάτωση μας κατηγορούσαν», σημείωσε ο επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πόλης» Αντώνης Λυπαρής.
   Σε ότι αφορά τις καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, ο κ. Λυπαρής σχολίασε ότι δεν έχουν ως παράταξη καμία σχέση. «Για να επέμβει κάποιος στο επίπεδο που είπε ο Πρόεδρος θα πρέπει να είναι μέσα στο χώρο της ΝΔ», πρόσθεσε.
  
    ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 3/7/2009