Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες Ομηρούπολης: Προτάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου

Πολίτες Ομηρούπολης: Προτάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου

8


 

  «Χρειάζεται σχεδιασμός και προγραμματισμός. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε στη Δημοτική Αρχή. Χρειάζεται μια πολιτική με 20ετή πρόβλεψη», σημείωσε ο Κώστας Μούνδρος.
   Στα πλαίσια της τακτικής ετήσιας συνέντευξης τύπου οι «Πολίτες Ομηρούπολης» έκαναν ενημέρωση των δημοτών για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση του Δήμου αλλά και για τις προτάσεις και τις θέσεις της παράταξης. Παράλληλα παρουσίασαν το πρόγραμμα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2009» που διοργανώνονται για 3η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την εφημερίδα «Ομηρούπολη».
   «Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στον τρόπο που λειτουργούμε σαν παράταξη, προσπαθούμε νε εκφράσουμε μια άλλη φιλοσοφία για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι δημοτικές παρατάξεις θέλοντας να δώσουμε μια νέα ώθηση στη Δημοτική Αρχή να αρχίσει να λειτουργεί και αυτή με τον ίδιο τρόπο. Δυστυχώς δεν το έχουμε καταφέρει. Η Δημοτική Αρχή λειτουργεί με άλλα κριτήρια καθαρά καιροσκοπικά», σημείωσε  ο κ. Μούνδρος εξαίροντας την προσφορά και εθελοντική δράση πολιτών μέσω της παράταξης του που με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζει και δεν απαξιώνει τουλάχιστον σε αυτοδιοικητικό επίπεδο την πολιτική.
   «Αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι ότι τα πάντα δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται. Μπορεί να είναι μια ουτοπιστική διάθεση αλλά αυτή είναι η πολιτική μας», σημείωσε για να χαρακτηρίσει Διαχειριστική την πολιτική της Δημοτικής Αρχής Μαλαφή.
   «Δεν υπάρχει όραμα, όρεξη και διάθεση από τη Δημοτική Αρχή. Χρειάζεται μακροπρόθεσμος και μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός με μια λογική υπέρβασης αν θέλει κανείς να αλλάξει κάτι στο Δήμο.
   Μάλιστα απαντώντας σε ερώτησή μας ο Κώστας Μούνδρος εξέφρασε την ανησυχία του για το κατά πόσο θα μπορέσει ο Δήμος να εντάξει έργα στο ΕΣΠΑ αφού απουσιάζουν οι μελέτες. «Είναι πρόβλημα ότι δεν έχουμε σχεδιασμό. Με ποιο τρόπο θα προχωρήσουμε. Με τη φιλοσοφία του παρά πέντε», σημείωσε κατηγορώντας την παρούσα Δημοτική Αρχή για προσπάθειες εντυπωσιασμού.
   Μάλιστα σημείωσε ότι ευτυχώς και μέρος των αντιπολιτεύσεων φέρνουν προτάσεις ουσίας που ψηφίζονται ομόφωνα, όμως δυστυχώς δεν υλοποιούνται
   
  

Προτάσεις «Πολιτών»
   Στη συνέχεια ανέφερε τις προτάσεις των «Πολιτών Ομηρούπολης» που κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο:
    – σχολικοί τροχονόμοι, προτάθηκε ακόμα και η δημιουργία ομάδας εθελοντών εφόσον δεν υπάρχουν κονδύλια αλλά τίποτα δεν έκανε η Δημοτική Αρχή.
   – ζητήθηκε μελέτη αποτύπωσης της κοινωνικής, οικονομικής και επαγγελματικής διαστρωμάτωσης του πληθυσμού του Βροντάδου αλλά και των υπολοίπων δημοτικών διαμερισμάτων. «.Ακόμα περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά.
   .- πρόταση δημιουργίας άτυπου τοπικού συμβουλίου για το Βροντάδο. Η πρόταση παραδόξως, σχολίασε ο κ. Μούνδρος, καταψηφίστηκε από την Αγωνιστική πρωτοβουλία. Ακόμα όμως η Δημοτική Αρχή δεν έχει πραγματοποιήσει λαϊκή συνέλευση στην έδρα του Δήμου.
   – συγκεκριμένες προτάσεις για την αναστήλωση του Αναβάτου. Η φιλοσοφία είναι να υπάρξει κατάτμηση έργων ώστε πραγματικά να γίνει δουλειά.
   – εξέφρασαν την αγωνία της παράταξης για την ποιότητα του νερού,  θυμίζοντας ότι πέρυσι δεν είδαν τις αναλύσεις γιατί κατά το Δήμαρχο κόστιζαν πολύ. Η κακή ποιότητα νερού εντοπίζονται στην πάνω ζώνη Βροντάδου.
   – περιμένουν ακόμα την κυκλοφοριακή μελέτη για το Βροντάδο
   – κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για το ρουκετοπόλεμο
   Ξεκάθαρη ήταν η θέση του Κ. Μούνδρου και για τα έργα που γίνονται μέσω συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα. «Είμαστε υπέρ των ΣΔΙΤ όχι όμως για έργα που αφορούν την παιδεία» σημείωσε.
   Τέλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της παράταξης για την ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής από πλευράς Δημοτικής Αρχή σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν επιδόματα για φοιτητές καθώς και να δημιουργηθεί κοινωνικό παντοπωλείο.
   
      Άξονες 8 σημείων
   Ο Κώστας Μούνδρος ανέπτυξε τις προτάσεις της παράταξης για τις 8 πολιτικές προτεραιότητες που έχουν και συγκεκριμένα:
1. Επανασχεδιασμός παρεχόμενων υπηρεσιών- υποδομών κύρια του νερού
2. Χωροταξικό σχεδιασμό του Βροντάδου
3. Ανάπλαση Βροντάδου και Καρυών
4. Αναστήλωση Αναβάτου
5. Ολοκληρωμένες μελέτες ανάπλασης Αυγωνύμων και Σιδηρούντας
6. επέκταση των οικισμών Συκιάδας και Λαγκάδας
7. Καθαρισμός κόλπου Λαγκάδας και
8. «Εκμετάλλευση» του εθίμου του Ρουκετοπόλεμου.

   «Με μία συντονισμένη προσπάθεια, υλοποιώντας έργα βάση αυτών των αξόνων ο Βροντάδος και ο Δήμος Ομηρούπολης μπορούν να βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία. Αν φυσικά ξεφύγουμε από μικροπολιτικές, λαϊκισμούς, πελατειακές σχέσεις και κομματικούς φανατισμούς», κατέληξε ο κ. Μούνδρος 
   Να σημειώσουμε ότι η συν. Τύπου πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο στον Όρμο Λω με την παρουσία στελεχών και φίλων της παράταξης.
   Στο πάνελ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρόντες ήταν εκτός του Κ. Μούνδρου οι:
   Στρατής Γδύσης, Μυρώπη Αργυρούδη, Μαρία Ζαννίκου, Δέσποινα Ψώρα, Μαρία Χρυσούλη και Κώστας Δροσινός.
  
   ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 6/7/2009