Αρχική Νέα Τοπικά Πυροσβεστική: δελτίο τύπου για τα συμβάντα στις 7/7

Πυροσβεστική: δελτίο τύπου για τα συμβάντα στις 7/7

11

 Στις 7-7-09,  ημέρα Τρίτη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη στα παρακάτω συμβάντα:
 
1. Την Ω/07.25 σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε  σε Ι.Χ. αυτοκίνητο τύπο CORSA που ευρισκόταν εγκατειλημένο στον δρόμο μεταξύ Αγίου Γεωργίου Συκούση και Βέσσας  ιδιοκτησίας Π.Ι..
Η πυρκαγιά κατεσβέσθη από 2 οχήματα με 6 άντρες πριν επεκταθεί στο παρακείμενο δάσσος.
Αιτία άγνωστη.
 
2. Την Ω/15.45  με  1 όχημα με 2 άντρες σε απεγκλωβισμό ατόμου από ασανσέρ πολυκατοικίας λόγω διακοπής ρεύματος.
 
3. Την Ω/15.55 σε κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Βάγια Θυμιανών με 2 οχήματα και 4 άντρες. Από την πρκαγιά καήκαν 600 τετ.μέτρα γεωργικής έκτασης. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη τη Ω/16.40.  Αιτία άγνωστη.
 
4. Την ίδια ώρα 15.55 σε κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Χριστός ανάμεσα Αρμόλια και Βέσσα με 15 οχήματα με 40 άντρες και 2 ιδιωτικές υδροφόρες από το Τμήμα ΠΣΕΑ της Νομαρχίας. Η πυρκαγιά κατέκαψε 70 στρέμματα δάσους – δασικής έκτασης πριν τεθεί υπό έλεγχο την Ω/20.00 της ίδιας ημέρας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης πραγματοποίησε ρίψεις περιδιαβροχής  το πυροσβεστικό ελικόπτερο της Σάμου καθώς το ελικόπτερο της Χίου και τα αεροπλάνα της Σάμου  βρισκόταν στη Μυτιλήνη για κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς. Επίσης στην κατάσβεση βοήθησαν οι Εθελοντές Δήμου Ιωνίας και εθελοντές Πυροσβέστες ενώ αξίζει να σημειωθεί η  παρουσία  και η βοήθεια (κουβαλούσε σωλήνες επάνω στο βουνό σαν Πυροσβέστης) στο μέτωπο της πυρκαγιάς ιερομονάχου από γειτονική Μονή. Αιτία άγνωστη.
 
Για όλα τα παραπάνω συμβάντα διενεργεί προανάκριση το ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.
 
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ