Αρχική Νέα Τοπικά “Τήρηση κανόνων ασφαλείας στις πτήσεις εσωτερικού”, ερώτηση Τσουρή με αφορμή πτήση με...

“Τήρηση κανόνων ασφαλείας στις πτήσεις εσωτερικού”, ερώτηση Τσουρή με αφορμή πτήση με ξένο πλήρωμα

10

 Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κατέθεσε η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή
με θέμα την “Τήρηση κανόνων ασφαλείας στις πτήσεις εσωτερικού” και με αφορμή τραγελαφικό περιστατικό που σημειώθηκε σε πτήση προς Χίο:


“Το Σάββατο, 04 Ιουλίου, όσοι ταξίδευαν –μεταξύ αυτών και η υπογράφουσα- με την πτήση 766 της Ολυμπιακής, Αθήνας – Χίος, νόμισαν ότι είχαν μπει σε λάθος αεροπλάνο, αφού αυτό στο οποίο επιβιβάστηκαν δεν έφερε τα διακριτικά στοιχεία οποιασδήποτε ελληνικής αεροπορικής εταιρίας.
Αφού, μετά από σχετικά ερωτήματα, τα οποία υπέβαλλαν, διαβεβαιώθηκαν ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος επρόκειτο να ταξιδέψει, πράγματι, για Χίο, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι, τόσο το πλήρωμα (δύο άνδρες), όσο και οι κυβερνήτες ήταν αλλοδαποί. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οδηγίες για την ασφάλεια της πτήσης δόθηκαν στην ισπανική και την αγγλική γλώσσα!


Ερωτάται ο κ. Υπουργός


1. Με τίνος την απόφαση χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο αεροσκάφος και για ποιους λόγους;
2. Είναι νόμιμη η εκτέλεση πτήσεων εσωτερικού, με αλλοδαπά αεροσκάφη, αλλοδαπά πληρώματα και χωρίς να χρησιμοποιείται η ελληνική γλώσσα, στις οδηγίες ασφάλειας, σε πτήσεις της «Ολυμπιακής» ή άλλης ελληνικής αεροπορικής εταιρίας; Αν, ναι, σε ποιες διατάξεις στηρίζεται η νομιμότητα;
3. Στην απευκταία περίπτωση ατυχήματος και με δεδομένο ότι οι οδηγίες δόθηκαν σε ξένες γλώσσες, ποιος έχει την ευθύνη, αστική, ποινική και πολιτική;08 Ιουλίου 2009
Η ερωτώσα βουλευτής


Ελπίδα Τσουρή”